Létrehozva: 2019.10.15.

Most kiderül, hogy a darnózseli hentes darabolta-e fel a feleségét

Végleg lezárul kedden a felesége meggyilkolásával és ledarálásával vádolt darnózseli hentes ügye. Az asszony családja reménykedik abban, hogy másodfokon elítélik a férjet. Az ügyet az a bírói tanács tárgyalja ismét, amelyik egyszer már kifogásolta N. János felmentését és visszaadta az ügyet elsőfokra.

A darnózseli hentes, N. János ellen öt éve folyik büntetőeljárás felesége meggyilkolásának vádjával. Egyetlen közvetlen bizonyíték sem szól ellene, az ügyészség és az áldozat, K. Judit családja mégis biztos benne: ő ölte meg az asszonyt 2014. május 27-én este. A házaspár elhidegült egymástól, Judit el is költözött a férje erőszakossága miatt, ám amikor a gyerekeket apjuknál helyezték el, az asszony is visszatért a családi házukba.

A vád szerint május 27-én este a férje megvárta őt munka után, és a mobiltelefonjuk cellainformációi szerint mind a ketten Darnózselire mentek. Juditot azonban többé nem látták élve. Szív, tüdő, máj, izomzat, bőr- és hámszövet darabjait a darnózseli réten találták meg.

Az ügyészség szerint N. János tette el láb alól a nőt. Miután megölte, hazavitte Darnózselire, és ott a pincében lévő hentesüzemben feldarabolta és ledarálta a holttestet, majd égésgyorsító segítségével elégette. Az el nem égett szövetmaradványokat szétszórta a zseli réten.

Erre azonban közvetlen bizonyíték nincs, a gyilkosságot senki nem látta, ahogy a holttest eltüntetését sem.

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a férfit 2016 decemberében, a Győri Ítélőtábla azonban új eljárást rendelt el. Ezután ismét csak felmentő ítélet született. Ma a Győri Ítélőtáblának kell döntenie az ítélet helyességéről, ráadásul ugyanannak a tanácsnak, amelyik egyszer már visszaküldte elsőfokra az ügyet.

„Ez az egyetlen szalmaszál, amibe fogódzunk. Ez a bírói tanács egyszer már elégedetlen volt a felmentő ítélettel, és bízunk benne, hogy most is alaposan megvizsgálják a tényeket, mielőtt döntenek” – mondta a Ripost-nak Kovács Dezső, Judit édesapja.

Az asszony szülei minden egyes tárgyaláson ott voltak. Tudják, hogy a lányukat egy elmarasztaló ítélet sem hozhatja vissza, mégis szeretnék tudni, hogy a gyilkosa megbűnhődik. Legnagyobb bánatuk, hogy két unokájuk is ellenük fordult: a gyerekek hisznek az apjuk ártatlanságában, a kisebbik a mai napig vele él a darnózseli családi házban. Anyai nagyszüleikkel azonban nem állnak szóba, szerintük azért, mert rosszul esik nekik, hogy ők az apjukat hibáztatják az anyjuk haláláért, sőt vallomást is tettek a bíróságon.

„Mi nemcsak a lányunkat, hanem az unokáinkat is elveszítettük. Hiába hívjuk őket telefonon is, nem reagálnak. Vártuk a napot, hogy vallomást tegyenek a Tatabányai Törvényszéken, és ott találkozhassunk velük, de figyelemre se méltattak minket” – folytatta szomorúan a gyászoló apa. „Most abban reménykedünk, hogy ha a bíróság is vétkesnek találja és elítéli az apjukat, akkor belátják, hogy igazunk volt, és ismét szóba állnak velünk!”

 

Bűnössége mellett és ellen is szólnak érvek

A Ripost a vádirat és az elsőfokú bírósági ítélet alapján összegyűjtötte, mi szól N. János ellen és mellette.

Érvek N. János bűnössége mellett:

Volt indíték: válófélben voltak, és Judit a gyerekek miatt vissza akart költözni a családi házba, amit a férfi nem szeretett volna.

– A feleségével egy helyen dolgozó orvos látta a férfi autóját az asszony munkahelyénél a gyilkosság estéjén.

– A mobiltelefonja cellainformációi szerint aznap este ott járt a felesége munkahelyénél, és ezután együtt mozogtak, telefonjaik ugyanis majdnem egyszerre jelentkeztek be a Darnózseli közelében lévő toronyra.

– Mindkettőjük DNS-ét megtalálták a férfi kocsijának csomagtartójában.

–A férfinak nincs alibije.

– Egy szemtanú látta, ahogyan a gyilkosság éjjelén autójával betolatott a kertbe, és valami súlyos dolgot vett ki a csomagtartóból. Ezután pedig hallották, hogy dolgozik a hentesüzemben.

– Egy szemtanú látta, ahogy a zseli réten egy zsákból valamit szétszór, gondosan ügyelve arra, hogy ugyanoda lépjen. Ekkor a cellainformációk szerint is Darnózselin volt.

 

Érvek N. János bűnössége ellen:

– A lényegi kérdésekre: ki, mikor, hogyan és milyen eszközzel gyilkolt, nincs válasz.

– Judit maradványai alapján nem lehet megállapítani, hogy gyilkosság áldozata lett, vagy természetes halállal halt meg.

– Minden kétséget kizáróan nem bizonyítható, hogy az asszonyt a férje ölte meg, csak annyi biztos, hogy találkoztak, majd Judit holttestét megsemmisítette, és ő szórta szét a maradványokat a zseli réten.

„Hogy egészen pontosan mi történt, azt többen is tudják, minden bizonnyal. A büntetéskiszabás azonban ilyen: kétséget kizáró bizonyítékok kellenek – fogalmazott a Tatabányai Törvényszék bírája az ítéletben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jóval idősebb férfival jött össze Nagy Ő Natija

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

A gázai háború tétje a globalisták szemében

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

travelo.hu

Derékig érő vízben ragadott magával egy brit turistát a cápa

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött: dráma a Szabadság hídon, nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Hirtelen indultak be a fájások, szülés után jött a sokk Győr-Moson-Sopronban

INSIDER

Ilyet még nem láttál: ezzel a módszerrel próbáltak pénzhez jutni a csalók

INSIDER

Bőnyi iskolai dráma: sokkot kapott a késelő kislány apja - Videó

INSIDER

Döbbenetes felfedezés: baktériumok lehetnek a reggeli kávédban