POLITIK

Darnózseli gyilkosság: sokkoló dolgokra derült fény

Nagy valószínûséggel feldarabolták a négy éve eltûnt masszőrnő holttestét.
  • Szerző: ripost

Szívszorító pillanatokból és fordulatokból sem volt hiány a kegyetlen gyilkossággal vádolt darnózseli hentes ügyének tegnapi tárgyalásán a Tatabányai Törvényszéken.

Mint ismeretes, a gyógytornásznő K. Judit négy éve tűnt el nyomtalanul Mosonmagyaróvárról. Volt férjét, N. Jánost azzal vádolják, hogy eddig tisztázatlan módon meggyilkolta a feleségét, autója csomagtartójában hazavitte a holttestét, majd saját húsfeldolgozójában feldarabolta, ledarálta, és elégette a maradványokat. Amit nem tudott eltüntetni, azt szórta szét egy közeli réten.

A minap egy DNS-szakértőt hallgattak meg, aki állítja: az ott meg­talált kis testré­szek egész bizto­san N. Juditéi le­hetnek.

A fő­ként égett izom és lágyrészeket – melyek néhány centis szív-, máj- és lépdarabkák – eddig nem lehetett értékelhető bizonyítékként kezelni, ám Judit édesanyja, K. Dezsőné adott DNS-mintát a vizsgálathoz. A megtalált maradványok és az ő mintája pedig 99,9 százalékos egyezést mutatott. A szakértő közölte: 1:536 trillióhoz az arány, hogy másnak is ilyen profilja legyen - írta meg a Bors.

Bizonytalanul válaszolt a bírónak N.-ék fia, Barnabás, akit a bíró arról faggatott, mit gondol, mi történhetett az édesanyjával.

Szerintem az anyukám máshol van, nem gondolok ilyeneket

– utalt a gyilkosságra. Õ és a testvére, Orsolya hisznek az apjuk ártatlanságában, úgy tudni, nem is állnak szóba már az anyai nagyszülőkkel.

N. János másfél évig volt letartóztatásban, de mindvégig tagadott. Majd első fokon felmentették, mivel nem sikerült rábizonyítani a bűncselekményt. A Győri Ítélőtábla tavaly ősszel hatályon kívül helyezte a döntést, ezért most újra alaposan átvizsgálják a bizonyítékokat. Például a férfi számítógépét, amin az internetes keresések között döbbenetes dolgokat találtak: nagy számban előfordultak a „savaz”, „lesavaz”, „éget”, „megfojt”, „holttest és feldarabol” kifejezések. János és Judit telefonjainak cellainformációból pedig az derült ki, hogy a gyilkosság napján és idejében egymás közelében tartózkodhattak 21 óra 18 perckor. Az ügyész szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a férfi berakhatta autójába és hazavihette a nő testét Darnózselire. Míg Jován László, a hentes ügyvédje szerint ez nem bizonyíték, hiszen egy cella nagy területet foglal magába, nem bizonyítható, hogy pontosan egy helyen voltak. A tárgyalást novemberre elnapolták, és várhatóan új tanúkat is meghallgatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?