INSIDER

M. Richárd kőkemény zárkatársat kapott, ő majd rendre taníthatja

Egy cellába került Magyarország két legkeményebb bűnözője. A rendőrségnek határozott célja lehet az új fordulattal.
  • Szerző: Ripost

Nem várt fordulat következett be M. Richárd ügyében, aki a jogerős ítélet megszületéséig szabadlábon védekezhetett volna, de annyi szabálysértést követett el, hogy börtönbe kellett vonulnia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter. A két férfi ráadásul a hírek szerint eléggé jól kijönnek egymással – tudta meg a Blikk.

„Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után” – árulta el a lap által megkérdezett kriminológus, Németh Zsolt.

A békés együttélés nemcsak a szakember víziója, maga R. Szilveszter is erről számolt be ügyvédjének.

„Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában” – számolt be lapunknak dr. Lichy József.

Az sem kizárt feltételezés, hogy a rendőrségnek komoly céljai voltak azzal, hogy összezárták a két kemény súlyú bűnözőt. Ugyanis R. Szilveszter lebukása óta nem tett tanúvallomást, de talán újdonsült cellatársa jelenlétében, akár véletlenül is elszólhatja magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?