INSIDER

Járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a BKK

Budapest Főváros Kormányhivatala szakmai tervet kért a BKK-tól, de a harmadjára beadott sincs rendben.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus járványra való tekintettel döntött arról a kormány, hogy legkésőbb november 5-ig minden közlekedési társaság sűrítse a járatait, elkerülve ezzel a nagy tömegeket a buszokon, vonatokon, villamosokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Ezt azonban a járatai 91%-án a BKK még máig nem tette meg – áll a Budapest Főváros Kormányhivatala közleményében, ahol azt is leírják: a BKK-t többször felszólították már, hogy tegyen eleget az új rendelkezésnek, és adjon be egy elfogadható szakmai tervet erre vonatkozóan, de ez eddig nem sikerült neki.

Fotó: MTI

A harmadik beadványból ugyanis látszik, hogy nem hajtották végre a járatsűrítést, csupán a BKK 300 vonalának mindössze 9% -án, ezeken a vonalakon is csupán 3 százalékkal a reggeli és 2 százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalaik 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott. Mindeközben az M3 metró vonalán úgy indított el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tud megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen von el 100 buszt a járatsűrítéstől. A Kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?