INSIDER

„Ha bejöttök, szét lesztek darabolva” – ordította a nógrádi férfi kezében a láncfűrésszel

Csendháborítás miatt vonultak ki a rendőrök egy Nógrád megyei településre, majd hamarosan két férfi láncfűrésszel akarta őket feldarabolni.
  • Szerző: Ripost

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021 áprilisában egy Nógrád megyei településen csendháborításról érkezett bejelentés – közölte Magyarország Ügyészsége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyszínre érkező rendőrjárőr azt tapasztalta, hogy az ingatlan udvarán két ittas fiatalember hangszóróból zenét hallgat. A megalapozott gyanú szerint a rendőrök többször is felszólították a testvérpárt személyazonosságuk igazolására, amelynek azonban nem tettek eleget.

Az intézkedő rendőröket a 33 éves és a 20 éves férfiak fenyegetni kezdték, eközben olyan kijelentéseket tettek, hogy „vannak még a házban hatan, úgy gyertek be”, „szét lesztek verve, ha bejöttök a házba, azt nem hagyjátok el élve”.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ezt követően az idősebb férfi a ház mögül elővett egy benzinmotoros láncfűrészt, azt elindította és a rendőrök felé azt kiabálta, hogy „ha bejöttök, szét lesztek darabolva„. A férfi elindult a rendőrök felé, majd a kapu előtt a kerítésen belül két méterre megállt, letette a járó motorú láncfűrészt a földre és közölte, hogy ”ha bejöttök, ez vár titeket„, majd újra a kapuhoz ment és folytatta a rendőrök szidalmazását.

Tekintettel arra, hogy az elkövetők a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal és fenyegetéssel akadályozták, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki őket, egyiküket a bűncselekmény súlyosabban minősülő, felfegyverkezve elkövetett alakzatával. Az idősebb férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen, míg öccse nem tett vallomást.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?