HARCÉL

Volner: A Jobbik jelenleg is egy náci párt

Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton - mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyûlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

Gyöngyösi úgy igyekezett tompítani a súlyos antiszemita mondatai súlyát, hogy hát azok már régen hangzottak el.

A Jobbik korábbi, vállalhatatlan megnyilvánulásainak magyarázata az, hogy azok már régi ügyek, nem kell velük foglalkozni, miközben hangosan leantiszemitázzák a kormánypártokat.

A PetiSrácok.hu Volner Jánost is kérdezte, arról, hogy Gyöngyösi világnézete régebben nem volt-e kellemetlen a Jobbikban. A Mi Hazánk Mozgalom képviselője szerint az volt, és kijelentette:

minden, a baloldalhoz dörgölőző megnyilvánulás hamis a Jobbik részéről, amely jelenleg is egy náci párt.

Keresztes László Lóránt szerint Gyöngyösi a botrányos mondatai ellenére is egy európai formátumú, jelentős politikus, a Jobbikban pedig van remény, mert eddig is nagyon sokat tettek már azért, hogy elfogadható jobbközép néppárt legyenek.

Az LMP frakcióvezetője az eddig is sorra lelepleződő háttéralkuk ellenére sem nevezte szorosnak pártja, és Sneiderék együttműködését, de azt hozzátette, hogy

közösen dolgoznak azon, hogy Puzsér Róbert az ősszel Budapest főpolgármestere lehessen.  

A portálnak nyilatkozó Arató Gergely szerint nem Bauer Tamás minap megjelent véleménye a mérvadó pártban, amelyben Bauer épp a Jobbik antiszemitizmusára, kirekesztő retorikájára hivatkozva zárt ki minden együttműködést Gyöngyösiékkel. Gyurcsányéknak mindenkire szükségük van, aki segíthet a Fidesz hatalmának megdöntésében. Tavaly ugyan nem jött létre a Gyurcsány-Vona találkozó, de

lehet még Gyurcsány-Sneider-paktum, ha azt diktálják az érdekek.

Nem érte meglepetésként a Fideszt, hogy Gyöngyösi Mártonról újabb, vállalhatatlan tartalmú felvételek kerültek nyilvánosságra – mondta a PestiSrácok.hu kérdésére Halász János.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője szerint

Sneiderék és a baloldal egyre szorosabb együttműködése álságos, az összefogó ellenzéket ugyanis egyáltalán nem Magyarország sorsa érdekli, hanem kizárólag a hatalom megszerzése bármilyen áron.

Gyöngyösi újabb nyilvánosságra került, botrányos kijelentései ügyében megszólalt a Mazsihisz is, a szervezet elfogadhatatlannak nevezte a Jobbik frakcióvezetőjének megnyilvánulásait, amelyektől élesen elhatárolódott.

 

És ezeket olvastad már?