POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.08.

Magyar Péter új embere évek óta fúrja a rezsicsökkentést.

Brüsszelben is próbálkozott.

Gerzsenyi Gabriella hasztalannak nevezte a magyar családok millióit segítő intézkedést.

 

Debrecen, 2024. május 5.
Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom elõtt tartott anyák napi nagygyûlésen 2024. május 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom elõtt tartott anyák napi nagygyûlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Péter és a Tisza Párt európai parlamenti listájának 6. helyezettje, Gerzsenyi Gabriella egy 2023-as posztjában vallotta be, hogy évekig fúrta a magyarországi rezsicsökkentést.

Fotó: Facebook

„Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – írta.

Gerzsenyi 2005 és 2021 között dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságnál. A politikai pályára lépő nő a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt fővárosi listáján is szerepel. A közösségi médiában többek között „eurokrataként” mutatkozott be.

„Vállalkozó szellemű” lányokat próbált felhajtani Magyar Péter embere

A Tisza Párt polgármesterjelöltje ingyenes utazásért cserébe várt volna ezt-azt.

 

null

„Két jó barát leugrana a Garda tóra, Budapestről, ha te vállalkozó szellemű, jókedvű lány vagy, és csatlakoznál, nem ijednénk meg” – ezzel az erősen kétértelmű felhívással rukkolt elő egy éve a Magyar Péter vezette Tisza Párt mostani XVII. kerületi polgármesterjelöltje. Úgy tűnik, 

Dálnoki Áron lányokat próbált felhajtani egy olaszországi utazásra, mégpedig úgy, mintha minden ingyen lenne 

– derül ki a tavaly áprilisi felhívásból, amelyet Dálnoki egy olaszországi nyaralásról szóló közösségi oldal mellett egy szingli társkereső oldalon is megosztott. A bejegyzésben jelezte, 

Hotel van, autóval megyünk, program szuper, pihi, vacsik, borkóstolás, hajókázás, miegymás…

Vagyis, nagyon úgy tűnik, Magyar Péter embere kifejezetten női társaságra vágyott olaszországi kiruccanásán, 

az ingyenes szállásért és programokért jó néven vett volna némi ellenszolgáltatást a „vállalkozó szellemű” lányoktól.

 

 

A választás.hu adatai szerint Dálnoki Áront május 6-án vette nyilvántartásba a Nemzeti választási Iroda, a Tisza Párt jelöltje a főváros XVII. kerületében indul polgármesterjelöltként. 

A DK-s aktivisták koalíciót sürgetnek Magyar Péterrel

Az ördöggel is összeállnának Gyurcsány Ferenc emberei, akik szerint csak a Tisza párttal szövetségben van esélyük győzni.

 

DK Kongresszus Dobrev Klára Karácsony Gergely Fotó: Mirkó István

Dobrev Klára és Karácsony Gergely a DK kongresszusán Fotó: Mirkó István

A baloldali aktivisták már nyíltan hangoztatják, hogy a DK–MSZP–Párbeszéd-szövetségnek össze kellene fognia Magyar Péter pártjával. A régi szocialista fellegvárban, Salgótarjánban hétfőn tartottak kampányrendezvényt, amelyen felszólalt Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Tüttő Kata is. Miközben a DK európai parlamenti listavezetője és a főpolgármester is üzent Magyar Péternek – bírálva például azokat, akik „az ellenzéket akarják leváltani” –, a Népszava helyszíni tudósítója által megkérdezett szimpatizánsok sokkal megengedőbbek a Tisza párt vezérével. 

Az egyik DK-s aktivista konkrétan azt mondta, hogy csak akkor van esélyük legyőzni a Fideszt, ha összeállnak Magyar Péterrel.

 (videó: 1.30-tól)

Koalíció és ördög

Ugyanez a nyugdíjas korú férfi a videóban később egyenesen koalíció létrehozását szorgalmazta a DK–MSZP–Párbeszéd-szövetség és a Tisza párt között. (videó: 6.00-tól)

Egy másik DK-s aktivista Gyurcsány Ferenc korábbi kiszólását idézve azt mondta, hogy az ördöggel is össze kell állni Orbán ellen.

 (videó: 3.29-től)

Magyar lenne az új Jobbik?

Emlékezetes, hogy 2016-ban a DK elnöke az akkor már „néppártosodó”, de a baloldali pártok részéről még szavakban elutasított Jobbikkal való esetleges összefogásról azt mondta: 

ha a szavazók sokaságában nagyon erős a leváltási szándék, az ördöggel is összeállok, csak ne a Fidesz maradjon.

A többi már történelem, a kezdeti háttéralkuk után a 2022-es országgyűlési választások előtt már nyíltan szövetséget kötött a DK és a Jobbik.

Hasonló forgatókönyvet vetítenek előre a salgótarjáni DK-s aktivisták fent idézett szavai, ők már az összefogást sürgetik Magyar Péterrel. DK–Tisza Párt koalíció mellett is érveltek Dobrev, Tüttő és Karácsony salgótarjáni közönségében. 

A hétvégén kitört a botrány, miután Magyar Péter testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó Intercity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.  A 444 írta meg, hogy a testőrök a büfékocsiba tartó vagy helyüket kereső utasokat vegzálták és mozgásukban korlátozták.

Eközben Magyar Péter testőrkommandójának nagyobb része BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal karavánt alkotva az autópályán ment Debrecenbe. Mire a vonat megérkezett, már kiosztották egymás között a „szolgálati” csúcstechnikát, felszerelkeztek a fülhallgatókkal és adóvevőkkel. A Metropol fotóin jól látszanak a részletek.

 

 

A Metropol által megkérdezett szakértők a testőrkommandó tagjai között felismertek több, a pesti éjszakából és az alvilágból jól ismert „nehézsúlyú személybiztosítót”.

Nehézfiúk az 50 milliós BMW X6-osokkal. Jól ismerik az alvilágot
Maffiafilmeket idéző jelenetek Magyar Péter csapatában. Bekábelezve mindenki...

Közben begördült „Magyar úr” Mercedese is…

 

A testőrök eligazítását Kiss Zoltán Imre, a Jobbikból átirányított „szakértő”, Magyar Péter „kommunikációs igazgatója” tartotta.

 

Kiss Zoltán Imre a kép bal szélén, napszemüvegben, az egyik BMW X6-os takarásában. A pesti éjszaka kigyúrt bodyguard-jai engedelmesen hallgatták. Magyar Péter innen kezdve egy lépést sem mert tenni bedrótozott testőrök nélkül.

 

Volt egy másik szintje is a testőrkommandónak. Itt már megvillant a csuklón egy 5-6 milliós Rolex…

 

Aztán a kommandó parancsnoka, Kiss Zoltán Imre, – természetesen bekábelezve – jelentésre ment Magyar Péterhez. Nagy Ervin is érdeklődve hallgatta… Semmi baj, „Magyar úr” biztonságban.

 

 

 


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek