HARCÉL

Jókorát hazudott Jakab Péter a Házbizottságról

Kövér László és a Fidesz állítólagos bosszúhadjáratáról cikkezett minap a HVG, amely egyebek mellett azt rója fel a házelnöknek, hogy az olyan botránypolitikusokkal is betartatja a házszabályt, mint a trágár feliratú táblákat mutogató Hadházy Ákos vagy a kormányfőt letegező jobbikos Jakab Péter.
  • Szerző: Ripost

A Jobbik elnöki posztjáról a párton belüli ellenállás miatt lecsúszó szájhős esetében a cikkíró megjegyzi, hogy büntetést kapott, mert beült a miniszterelnök parlamenti székébe, majd idézi a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jakabot, aki ezt a demokrácia hiányának tartja. A frakcióvezető ráadásul a HVG-s újságírónak arról is hosszan panaszkodik, hogy állítása szerint a házelnök a házbizottság ülésein is arrogáns, ahol nem veszik a kamerák, ezt személyesen tapasztalta.

Csakhogy a politikus ebben a témában aligha illetékes. A Magyar Hírlap megkeresésére az Országgyűlés sajtóirodája ugyanis közölte, a jelenléti ívek tanúsága szerint Jakab Péter a testület egyetlen ülésén sem vett részt.

A politikus egyébiránt azzal fenyeget, hogy csak akkor változtat a „provokáció eszközein”, ha a kormánypártok „hajlandók a javaslataikat meg is szavazni”. A nagy hang mögött vélhetően sokkal inkább az áll, hogy a frakcióvezető saját táborában is kezd a partvonalra szorulni. Egyre kevesebbeknek tetszik a baloldallal való totális összeborulás.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?