HARCÉL

Jókorát hazudott az ellenzéki sajtó

A balliberális ellenzék szócsöve azt állította, hogy az Európai Néppártban lefokozzák a fideszeseket és a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.
  • Szerző: ripost

A Népszava értesülését az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, González Pons cáfolta, aki határozottan kitalációnak nevezte a hírt - írja a PestiSrácok.hu.

Twitter bejegyzésében Pons így fogalmaz:

“Hamis a hír, hogy a fideszes képviselők nem teljes jogú tagjai az Európai Néppártnak. Bármilyen pozícióért harcba szállhatnak. A Fidesz tagsága nincs felfüggesztve a néppárti frakcióban, a felfüggesztés nem is létezik az alapszabályunkban”.

 

Szájer József, a Fidesz magyar delegációjának vezetője, európai parlementi képviselő is azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy a magyar kormánypártok aspirálnak is az egyik legfontosabb európai parlamenti bizottság elnöki posztra, de Szájer József azt is elárulta, hogy ő már nem indul a néppárti frakció alelnöki posztjáért.

A politikus ugyancsak emlékeztetett, hogy a néppárti frakció alapszabálya nem ismer felfüggesztett státuszú képviselőt, ez az alapszabályban nem is létezik, így teljes jogú tagként pedig bármilyen pozíció nyitva áll a fideszes képviselők előtt is, indulhatnának a frakció alelnöki posztjáért, de az Európai Parlament alelnöki posztjáért is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?