európai néppárt

46 találat
POLITIK

Havi 6-7 millió megváltoztatta Magyar Péter véleményét

INSIDER

Magyar Péter leleplezte magát: félti a népszerűségét, ezért titkolja, hogy háborúpárti

Magyar Péter egy lengyel lapnak beszélt az igazságról.

KÜLFÖLD

Brüsszeli korrupciós botrány. Nincs még vége!

Belga nyomozók kutatták át az Európai Néppárt irodáit.

POLITIK

A csőd szélén veszi át Manfred Weber a Néppártot Brüsszelben?

Sokan mondják, hogy a „birodalom hanyatlik”.

INSIDER

A Fidesz kilépett az Európai Néppártból

A Fidesz levélben értesítette az Európai Néppárt elnökségét, hogy kilép a pártból – derül ki abból az angol nyelvű levélből, amelyet Novák Katalin, a Fidesz alelnöke tett közzé a Twitteren és a Facebookon.

HARCÉL

Döntöttek, a Fidesz kilép az Európai Néppártból

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója szerdán szavaz az alapszabály-módosításról, ami gyakorlatilag bebetonozná a Fidesz frakcióbeli felfüggesztéséről szóló voksolás kiírását. Európai parlamenti források szerint a néppárt egy alig húszoldalas, „

POLITIK

Deutsch Tamás: Liberális elefánt egy kereszténydemokrata porcelánboltban

A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője Facebook-bejegyzésében élesen bírálta Donald Tuskot.

INSIDER

Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt főtitkárának

Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt főtitkárának – derült ki Novák Katalin Fidesz-alelnök Twitter-bejegyzéséből.

POLITIK

Tovább folytatnák a boszorkányüldözést a ballibsik

Zöld és baloldali nyomásra Magyarországon vizsgálódna az Euró­pai Parlament, de az Európai Néppárt ellenzi az utat. Tegnap Brüsszelben azt is beharangozták, hogy még idén létrejön a 27 EU-tagország részvételével készített, átfogó jogállamisági jelentés.

KÜLFÖLD

Orbán Viktor: Az Európai Néppárt elfelejti alapértékeit

Két olasz lap és a francia nyelvű Visegrad Post is elemzést közölt a magyar miniszterelnök évnyitó sajtótájékoztatójáról.

HARCÉL

Novák Katalin: Weber ne leckéztessen minket demokráciából

Manfred Weber nem tudja megemészteni, hogy Magyarország nem támogatta uniós elnökjelöltségét, megint a Fideszt támadta. Novák Katalin államtitkár Facebook-bejegyzésben utasította vissza Weber kijelentéseit.

POLITIK

Novák Katalin: A Fideszt nem lehet egyszerűen kitenni a Néppártból

Az Európai Néppártnak (EPP) meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését – mondta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a közmédiának Berlinben, ahol vezető német politikusokkal tárgyalt.

POLITIK

Orbán Viktor: Nem fizetünk elítélt bűnözőknek!

A miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóján – amely egyben az idei első Kormányinfó is volt – számos újságírói kérdésre válaszolt.

POLITIK

A Fidesz maga határoz a sorsáról

A jelenleg ismert forgatókönyvek szerint akár márciusig is elhúzódhat a Fidesz európai néppárti tagságának kérdése.

KÜLFÖLD

Megint Orbán Viktornak lesz igaza

Az Európai Néppárt és az olasz Liga lehetséges együttműködéséről cikkezett az európai sajtó. A Matteo Salvinivel való összefogást Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választások előtt sürgette, akkor az ötlet süket fülekre talált a pártcsalád részérő

KÜLFÖLD

V4NA: A Néppárt durván elárulja választóit

Meghökkentő, a választókat megkerülő, sőt durván becsapó különalku lehetőségéről értesült a V4NA hírügynökség. Eszerint az Európai Néppárt az eddig harsányan favorizált Weber helyett legnagyobb politikai ellenfelét, a szocialisták csúcsjelöltjét, Timmerma

HARCÉL

Jókorát hazudott az ellenzéki sajtó

A balliberális ellenzék szócsöve azt állította, hogy az Európai Néppártban lefokozzák a fideszeseket és a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

INSIDER

Orbán Viktor: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz - Bild interjú

Én mindent megteszek a néppárt sikeréért. Azt akarom, hogy a néppárt nyerje az európai választást, de utána vita lesz az irányvonalról - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Bild című német lapnak adott interjújában.

INSIDER

Berlusconi is Orbán Viktor javaslata mellé állt

A volt olasz miniszterelnök Silvio Berlusconi is arra buzdítaná az Európai Néppártot, hogy inkább a jobboldallal kössön szövetséget. Kiemelte, hogy ebben a szövetségben Orbán Viktornak és Matteo Salvininek is helye van.

RIPOSTER

20 mandátumot is szerezhet a Fidesz

Az európai parlamenti (EP-) választás két nagy vesztese az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták Pártja lehet - mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója az M1 aktuális csatornán.

INSIDER

Dokumentum bizonyítja az Európai Néppárt és a Soros-hálózat kapcsolatát

Közös, az eligazodást segítő előadást szervezett a líbiai háborús gazdaságról az Európai Néppárt és a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány - jelentette Londonból a V4NA. A vadonatúj nemzetközi hírügynökség közlése szerint a Európai Parlame

RIPOSTER

Orbán Viktor az Európai Néppárt magyar képviselőivel egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta az Európai Néppárt magyar tagszervezeteinek elnökeit - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

KÜLFÖLD

Hazudozik a Fideszről Manfred Weber

Lehet, hogy színt vallott, de az sem kizárt, hogy újra csak köpönyeget forgat Manfred Weber. Egy pénteki német lapinterjúban szinte valamennyi jobboldali, konzervatív pártnak nekiment, ugyanakkor összefogást ígért a balliberális pártokkal.

HARCÉL

Orbán Viktor: A Fidesz még marad a Néppártban

Az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlésén a Fidesz ellen indított támadás eredménye, hogy a magyar konzervatív párt felfüggeszti működését a ma már csak elnevezésében kereszténydemokrata csoportosulásban.

RIPOSTER

Egyre többen látják úgy, nincs értelme a Néppártban maradnia a FIDESZ-nek

Miért is kellene ragaszkodni egy az eredeti értékeit feladó zavaros pártcsoporthoz?

RIPOSTER

Soros fia váratlanul Brüsszelbe érkezett. A Néppártot akarja befolyásolni?

Váratlanul Brüsszelbe érkezett Alex Soros, Soros György egyre inkább mindenható fia. Minden ok megvan arra a gyanúra, hogy az Európai Néppárt Soros befolyása alatt álló, "beépített" embereit akarja befolyásolni a Fidesszel kapcsolatos esetleges szavazás e

RIPOSTER

Orbán kemény beszéddel készül. Marad-e a FIDESZ a Néppártban?

Az Európai Néppárt ma szavazhat a Fidesz kizárásáról vagy tagságának felfüggesztéséről. A közgyűlésen Orbán Viktor is felszólal, és határozottan kiáll a Fidesz eddig is hangoztatott, a migrációt elutasító és a keresztény értékeket védelmező álláspontja me

KÜLFÖLD

Judit Sargentini pofátlansága határtalan

Elképesztő, mire vetemedik a mikrozöld, antiszemita holland pártocska uniós képviselője. A hazug jelentéséről elhíresült matróna most éppen a Néppártnak akarja előírni, mit és hogyan tegyen a Fidesz ellen.