HARCÉL

Gulyás Gergely: Az ellenzék komolytalan és alkalmatlan

A jövő évi költségvetés vitája bizonyította az ellenzék komolytalanságát és alkalmatlanságát - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
  • Szerző: ripost

Volt olyan ellenzéki vezérszónok, aki szinte szóról szóra a 2017-es költségvetési beszédét mondta el a parlamenti vitában, a Jobbik pedig több "szánalmas és nevetséges" módosító indítványt nyújtott be a javaslathoz - mondta Gulyás Gergely.
    
A miniszter beszélt a családvédelmi akcióterv július 1-jétől hatályos intézkedéseiről is, köztük a babaváró támogatásról, amellyel kapcsolatban megerősítette:

akinek július 1-jét követően születik gyermeke, az jogosulttá válik a támogatásra.

Emellett hétfőn hatályba lép a csok és a jelzáloghitel-elengedés bővítése, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a bölcsődefejlesztési program pedig folyamatban van.
    
Tájékoztatott Gulyás Gergely továbbá arról, hogy a Belügyminisztérium a költségvetésben szereplő 1,5 milliárd forinton felül további 825 millió forintot kapott szúnyogirtásra.

Az uniós vezetők megválasztásáról szólva a miniszter kifejtette, Magyarország érdekelt abban, hogy az európai uniós intézményeknek mielőbb legyen vezetőjük, de

a jelöltek alkalmassága fontosabb, mint a sietség.

Véleménye szerint Magyarországon

az ellenzék és a Soros család fiatalabbik tagja részéről hallani, hogy az EU-t is bevonnák a magyar kormány elleni harcba.

Soros György fia rágalmazza az országot, úgy tűnik, "szeretne édesapja nyomdokaiba lépni", beszéde bizonyítja, hogy továbbra is a magyar kormány elleni küzdelem a cél, és ehhez használják fel a CEU ügyét - mondta a miniszter, Alex Sorosnak a CEU diplomaosztóján tett kijelentéseire utalva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?