POLITIK

Ezért borult ki a borsodnádasdi lány feltételezett gyilkosa

Ügyvédje szerint rossz lelkiállapotban van, nagyon megviselték a történtek.

Harminc napra fogdába küldte a Miskolci Törvényszék B. Rolandot, akit a borsodnádasdi 17 éves lány meggyilkolásával gyanúsítanak. A bíróság a szökés és elrejtőzés veszélye, illetve a nyomozás érdekeire való tekintettel döntött így.

Mint arról a %% beszámolt, B. Roland szombat este titokban találkozott a szintén falubeli K. Csengével. A lány mezítelen holttestét másnap éjfél körül találták meg a rendőrök a templomkertben, egy vízaknában.

Vallomásában B. Roland azzal védekezett, hogy sokat ivott és kábítószert, úgynevezett „herbás cigit” szívott.

- Önként okozta saját magának ezt az állapotot, így ez nem enyhítő körülmény. Az nem hangzott el, hogy ne emlékezne a történtekre. Konkrétan beismerő vallomást nem tett, inkább tényeket mondott el a nyomozóknak – tájékoztatta a %%-ot dr. Martossy György főügyészhelyettes.

A férfit szándékos emberöléssel gyanúsítják, annak ellenére, hogy azt állítja: a lány elvesztette az eszméletét, ő bepánikolt, és azért dobta az aknába, mert azt hitte, meghalt. A lány az aknában fulladt meg.

- Ügyfelem rossz lelkiállapotban van, nagyon megviselték a történtek – nyilatkozta a %%-nak dr. Boschánszky Iván védő. – A bíróság előtt nem tett vallomást. Egyelőre folyamatban vannak a szakértői vizsgálatok, sok körülmény még tisztázásra vár.

Arra a kérdésünkre, hogy az áldozat mitől vesztette el az eszméletét, és miért kerültek le róla a ruhái, a védő nem válaszolt.

B. Roland a helyszíni kihallgatásán mutatta meg a rendőröknek, hogyan eresztette a lányt a vízaknába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?