Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.12.06.

Ezen a héten is időpontfoglalás nélkül vehetjük fel a védőoltást

Vasárnap is egész nap, bejelentkezés nélkül lehetett menni az első, második vagy harmadik vakcináért. Az orvosok és az ápolók azt mondták, hogy vasárnap ide vagy oda, inkább most adjanak nekik munkát az oltásért jelentkező emberek, mint ha később megfertőződnek, és betegként kerülnek a kórházba – számolt be az M1 Hírad

A hétvégén is sokan érkeztek oltásra Debrecenben. Volt, aki ugyan már átesett a fertőzésen, azonban így is szeretné megkapni a vakcinát. Az ország második legnépesebb városában két hét alatt több tízezren kaptak oltást.

„Ha a számokat vesszük alapul, akkor azt gondolom, hogy egy nagyon eredményes tulajdonképpen két hetet zártunk harmincezer fölött van azoknak a lakosoknak a száma, akit az elmúlt két hétben beoltottunk első, másod vagy harmad körben” – mondta Tóth Tibor, a Debreceni Egyetem Klinika Járóbeteg Szakellátási Központjának vezetője.

Hasonló volt az érdeklődés Pécsett is.

Rendszerint naponta ezren jönnek az oltópontra, nagyjából a tíz százalékuk az első injekcióért, de sokan a harmadik, megerősítő dózist kérték. Reggel hét és este hét óra között várták a pácienseket, időpontfoglalás nélkül bárki megkaphatja a vakcinát.

„Amennyiben az első oltás nem kerül előtérbe, nagyon súlyos szövődmények tudnak kialakulni, amivel kórházba tudnak kerülni az oltatlanok, vagy éppen az intenzív osztályra gépi lélegeztetésre. Ez mind csökkenthet, nagy mértékben megelőzhető amennyiben az első oltást, illetve azt követően a második oltást felveszik és védetté tudnak válni”

hangsúlyozta Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ vezetője.

A nyíregyházi oltópontokon sem volt megállás a hétvégén.

„Abban reménykedünk, hogy azok, akik már az alapimmunizáláson túl vannak, felveszik a harmadik oltásaikat, így jelenleg a kórházi oltópontokon alapimmunizálásban részesülteknek már több mint ötven százaléka felvette a harmadik emlékeztető oltást is, úgyhogy szeretnénk, ha ez a szám minél magasabb lenne” – fogalmazott Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Harmadik hetébe lépett az oltási akció

Gulyás Gergely bejelentette, hogy hétfőtől újabb egy héttel meghosszabbították az időpontfoglalás nélküli oltási időszakot. A héten azt is ismertetik, hogy hogyan, milyen menetrend szerint zajlik majd a legfiatalabb, 511 éves korosztály oltása. A tervek szerint egy héttel korábban, azaz december 13-án érkeznek a vakcinák a gyermekek számára.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz. Emellett oltási akciónap is lesz minden településen, amitől Orbán Viktor azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele „rakétasebességgel fog kilőni”.

Az elmúlt két hétben egymillió oltást vettek fel az emberek, közöttük volt mintegy 115 ezer olyan ember is, aki az első oltást vette fel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken, hozzátéve, hogy a harmadik oltást a lakosság 27 százaléka adatta be, ez jóval magasabb, mint a tízszázalékos uniós átlag.

A kormányfő kiemelte, hogy a harmadik oltás felvételével a csökkenő védettségi szint újból 90 százalék fölé emelhető.

A miniszterelnök elmondta: a következő időszakban a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy értesítse az embereket, csökkenőben van a védettségük foka, és a következő időszakban minden településem oltási akciónapokat szerveznek, amitől Orbán Viktor azt reméli, hogy a harmadik oltás felvétele rakétasebességgel fog kilőni.

A pedagógus szakszervezet tanárhiánytól tart a kötelező oltások miatt, hiszen még mindig vannak olyan pedagógusok, akik nem oltatták be magukat.

A miniszterelnök arra kérte a tanárokat, hogy a gyermekeink érdekében vegyék fel az oltást.

Az új omikron variánssal kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: egyelőre még bizonytalan minden, és a tudósok közt nincs még konszenzus például arról, hogy mennyire fertőz, milyen konkrét tünetei vannak, de ennek ellenére jobb az óvatosság.

A napokban elfogadott gyermekvédelmi népszavazást ért ellenzéki és külföldi kritikákkal kapcsolatban kijelentette, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a saját véleményünk és továbbra sem szeretnénk, hogy ebbe bárki beleszóljon.

Orbán Viktor ennek kapcsán kiemelte, számára fontos, hogy a gyerekeink magyarok legyenek és továbbvigyék a magyar kultúrát.

A most jelenlévő nyugati hullám nem tartja tiszteletben, hogy a gyerekek nevelése a szülők joga – hangsúlyozta. Megerősítette azt a korábbi álláspotját, amely arról szól, hogy nem megengedhető, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjék a magyar iskolákba.

Ki kell állnunk a gyermekeink védelme mellett, ezért is lesz ezzel kapcsolatban népszavazás

– jelentette ki.

A kormányfő emlékeztetett, hogy nagyon komoly ügyről van szó, a kormány csak az emberek támogatásával tudja megvédeni a magyarok érdekeit. Felidézte a 2016-os migrációval kapcsolatos népszavazást, akkor is nagy nyomást helyeztek a kormányra, hogy fogadjunk be migránsokat, de egy népszavazással sikerült mindezt megakadályozni.

Szóba került, hogy Brüsszelben felfüggesztették a hazánknak járó uniós kifizetéseket.

Zsarolnak minket, de ami jár, az jár. A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani – jelentette ki, jogtalannak nevezve az eljárást. Orbán Viktor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az országnak járó pénzügyi forrásokat idővel megkapjuk.

Ha kitartunk, akkor győzni fogunk – tette hozzá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tóth Gabi tavaszi hangulatban: rengeteg új képet mutatott boldogságáról az énekesnő

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

vg.hu

Bevált a jóslat: szerdától drágul a benzin és a dízel is Magyarországon

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat