POLITIK

Döntött a bíróság a megrázó borsodnádasdi gyilkosság ügyében

A szökés elrejtőzés veszélye és a bizonyítékok eltüntetése miatt B. Roland előzetes letartóztatásban marad.
  • Szerző: G. J.

Meghosszabbította a Miskolci Járásbíróság január 7-ig annak a 21 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit egy 17 éves borsodnádasdi lány megölésével gyanúsít a rendőrség.

A megrázó gyilkosságról a is beszámolt: Csenge eltűnését szeptember 3-án jelentették be hozzátartozói, mert a tini nem ment haza a megbeszélt időre. Végül aznap este találták meg a lány lemeztelenített holttestét egy borsodnádasdi vízaknában. Halálát fulladás okozta.


A 21 éves helyi B. Rolanddal látták utoljára a lányt. A fiú először azt mondta a rendőröknek, hogy már kora este elváltak, később pedig bevallotta, hogy együtt töltötték az estét, de állítása szerint közben Csenge eltűnt az erdőben, és mire rátalált, már eszméletlen állapotban volt.

Azt hitte, hogy Csenge meghalt, nagyon megijedt, és ezért eresztette le a vízaknába. Hogy elterelje magáról a gyanút, másnap még írt a lánynak egy üzenetet, mintha minden rendben lenne. Még nem tudni, hogyan halt meg a lány, de valószínűleg ha a fiú nem ereszti le a vízaknába, életben maradt volna.

A rendőrség egyelőre vizsgálja Csenge halálának körülményeit, a szökés elrejtőzés veszélye és a bizonyítékok eltüntetése miatt B. Roland előzetes letartóztatásban marad.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?