POLITIK

Deutsch Tamásnak elege lett a feljelentgető Momentumból

Lényegében hazaárulóknak minősítette a folyton külföldön vádaskodó, már a NATO(!) közbeavatkozását sürgető SZDSZ-es utódpártot. Kőkeményet posztolt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

 

Deutsch sommás véleményét az váltotta ki, hogy a Momentum már az USA kongresszusában akarja mószerolni Magyarországot, mondván, hogy „kőkemény diktatúrában” kell élniük és elnyomják őket. Ráadásul még a NATO magyarországi közbeavatkozását(!) is sürgeti a momentumos hiperaktivista Cseh Katalin.

Külön anyagot szerkesztett

Az Amerikai Kongresszus elé viszi a magyar jogállamiság kérdéseit Cseh Katalin az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként, ezt saját maga méltóztatott bejelenteni a Facebookon.

„Az Egyesült Államok Kongresszusának szerdai meghallgatására tájékoztató anyagot küldtem, amelyben világossá tettem: a világ közvéleménye nem maradhat közömbös!”

Mint írta, a Kongresszust a jogállamiságról és külpolitikáról összesen 18 területen tájékoztatja majd, így például a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy a CEU szerinte zajló ellehetetlenítéséről.

Kifejtette azt is, hogy hogy a NATO szerveinek figyelni kell azokat a tagországokat, amelyek autoriter(?) országokkal működnek együtt.

Csak nem a szintén NATO tag Törökországra gondolt a nagyon eszes politikusnő? Aki természetesen a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) pártcsalád tagjaként tevékenykedve, az ő utasításaikat követve készül Magyarország befeketítésére.

Folyamatosan mószerolnak

Nem ez az első eset, amikor Cseh Katalin szembemegy Magyarország érdekeivel. Fekete-Győr András mellett ő is beszállt a romániai elnökválasztás kampányába, ugyancsak a román USR (Mentsétek meg Romániát) szövetséget méltatva, a magyar jelölttel Kelemen Hunorral szemben.

Az abortuszt propagáló szülész-nőgyógyászból lett EP-képviselő, a Momentum második számú politikusa kifejezetten azért utazott el Erdélybe és szerepelt erdélyi városokban tartott politikai rendezvényeken, hogy egy román jelölt mellett kampányoljon a magyar jelölttel szemben.

Betelt a pohár

A Momentum nemzetárulása miatt egyre többen adnak hangot felháborodásuknak. Hollik István kormányszóvivő szégyenletesnek minősítette a Momentum román párt és román jelölt melletti kiállását a magyar jelölttel szemben. Menczer Tamás külügyi államtitkár a Trianon szentesítéséért tevékenykedő, gyurcsányista Bauer Tamáshoz hasonlította a Momentum megnyilvánulásait.

„Ti soha nem változtok, egyformák vagytok, nektek soha nem a magyar ember és a magyar érdek a fontos, ellenetek mindig harcolni kell (nyugi, jogszabályi keretek között)! Én, mint magyar ember és magyar politikus a más nemzetiségűt is tisztelem, természetesen ő is lehet a barátom és szövetségesem, de a magyart mindig máshogy szeretem. Ez az, amit Bauer, Fekete-Győr és elvbarátaik soha nem fognak megérteni. (Érezni meg pláne…)

– írta Menczer a Facebook-posztjában.

A Fidesz közleményt adott ki, miszerint a Momentum nem tanul szellemi elődje, az SZDSZ hibáiból, és szembemegy a magyar érdekekkel.

„A Momentum elnöke amellett a korrupciós botrányba keveredett Dan Barna államfőjelölt mellett kampányolt Kolozsváron, akinek nem fontos a magyar emberek sorsa. Az eseményen részt vett a magyarellenességéről ismert Dacian Cioloș, a liberális Renew Europe jelenlegi frakcióvezetője is, aki fiatalkorában a fasiszta, magyarellenes Vatra Românească szervezetben tevékenykedett.”

– írták.

A Momentum egyébként azzal indokolta a román jelölt melletti aktivitásukat, hogy Kelemen Hunornak úgysincs esélye, a román liberális párt pedig gyakorlatilag a Momentum Romániában, és nagyon jó a kapcsolatuk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?