BOZÓT

Orbán Viktor: Őszödi beszéd 15

Magyarország miniszterelnöke is posztolt a Gyurcsány féle szégyenbeszéd 15. évfordulója alkalmából.
  • Szerző: Ripost

Ma, azaz 2021. szeptember 17-én 15 éve, hogy kiszivárgott az őszödi beszéd, ami máig a modern magyar politika mélypontja. Gyurcsány szégyenbeszédét követően forrongások törtek ki országszerte, és az emberek többsége a kormány lemondását követelte. A beszédnek még ma is érezhető társadalmi és gazdasági nyomai vannak, így senki nem feledi.

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is posztolt a gyalázatos politikai mélypont évfordulóján.

15 éve ezen a napon derült ki ország-világ számára, hogy Gyurcsány és szövetségesei hazudtak „reggel, éjjel meg este”, hogy kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, hogy a csőd szélére vezették Magyarországot – emlékeztetett az igazságügyi miniszter az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján.

Varga Judit rámutatott, hogy az ellenzéki térfelet ma is irányító Gyurcsány az őszödi beszéd kiszivárgása után lemondás helyett a rendszerváltoztatást követő legmélyebb jogállamisági és erkölcsi válságba lökte hazánkat:

rendőri túlkapások, minden jogi alap nélkül elrendelt előzetes letartoztatások tömkelege, gumilövedékkel megvakított emberek, összevert fiatalok és idősek, azonosítószám nélküli rendőrök, lovasroham békés tüntetők ellen, hónapokig műveleti területté nyilvánított és kordonokkal körülzárt Kossuth tér, véresre vert országgyűlési képviselő

– sorolta, megjegyezve: Európa és Brüsszel ekkor természetesen mélyen hallgatott.

Nem volt akkor se Sargentini-jelentés, se 7-es cikkely szerinti eljárás, nem aggódott a magyar demokrácia és jogállamiság helyzete miatt sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, sem a ma minden nap világvégét vizionáló jól ismert civil szervezetek – világított rá a tárcavezető.

Hangsúlyozta,

Gyurcsány és csapata nem bánt meg semmit, nem kért bocsánatot senkitől, ezért ne legyen kétségünk afelől, hogy ha lehetőséget kapna, akkor az ellenzék valódi irányítójaként ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, természetesen Brüsszel asszisztálása mellett.

- zárta sorait az igazságügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?