BOZÓT

A BKV-s metróbotrány hosszú árnyéka. Milliomosfeleséghez vezetnek a szálak...

Senki nem mert elmenni a vizsgálóbizottság elé az egykori döntéshozók közül... Pedig lenne miről beszélni...
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Egyre több bizonyíték van arra, hogy az Európai Unió által is súlyosan kifogásolt 4-es metróberuházás "fedőszerve" az úgynevezett tenderbizottság volt. Ezt használták Demszky Gáborék a közbeszerzés kijátszására.

A pályáztatás lényegében kamu volt, előre tízmilliárdokat fizettek a nyertes cégnek, sőt jóváhagyták a metrókocsik előzetes engedély nélküli legyártását is. Már a pályáztatás előtt(!) megállapodtak az Alstommal, a pályázat  minden tekintetben csak színjáték volt.

A fedőszervként működő tenderbizottság tagjai közül mára már csak egy aktív politikus van, a szocialista Tüttő Kata, aki a korrupciós ügyeiről elhíresült Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes jobbkeze, XII. kerületi MSZP pártszervezeti bizalmasa volt.

Tüttő, aki főszerepet vállalt az álcázásként szolgáló tenderbizottságban, ma már lényegében bujkál. Nem mert elmenni a parlament  gazdasági bizottságának a visszaélések kapcsán vizsgálódó ülésére, ahol a beruházás során feltárt százmilliárdos visszaélések és csalások ügyében vizsgálódnak.

Ott volt viszont a bizottság ülésén Csordás Mihály, a fővárosi önkormányzat közlekedési ügyosztályának volt vezetője, a tenderbizottság volt tagja.

Az ő beszámolójából kiderült, hogy a tenderbizottságban politikai utasításra minden szakmai felvetését keresztülhúzták, és nem volt abban a helyzetben, hogy érdemi szereplője lehetett volna a döntéshozatali folyamatnak. A politikai utasításokat Demszky és Hagyó nyomására feltehetőleg Tüttő Kata adta, aki viszont nem jelent meg. Ugyanígy elbújt a nyilvános meghallgatás elől a tenderbizottság egykori SZDSZ-es tagja, Dancs Gábor is...

Tüttő Kata ma is politikus, az MSZP egyetlen képviselője a XII. kerületi önkormányzatban.
Õt  Hagyó bukása után a Hagyó-árvák között emlegették.  2014-ben még az MSZP budapesti elnökségét is megpróbálta megszerezni, de alulmaradt Kunhalmi Ágnessel szemben.

Úgy tudni, hogy ő lehet a szocialisták következő főpolgármester- -jelöltje. Tüttő élettársa, egyes források szerint férje amúgy Leisztinger Tamás szocialista nagyvállalkozó.

E tekintetben a 444.hu korábban "ketyegő bombának" minősítette... Veszélyességét 6 pontra becsülte egy tizes fokozatú skálán...

 

 
 
 
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?