Létrehozva: 2019.10.09.

Az erős polgármesterek megvédik a településüket

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel – mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd közölte: az elmúlt időszakban az országot járta, hogy beszámoljon a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Több egykori katonavárosban is járt, amelyeket a „Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutásnak köszönhetően” felszámoltak. Az államtitkár kijelentette: a Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, amely helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb város lesz az országban. Közölte, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség között több mint 100 évre visszatekintő, sokrétű, az egész társadalmat átfogó kapcsolat van. Németh Szilárd e kapcsolat három területét emelte ki. Elsőként azt említette, hogy az első világháborúval kapcsolatban a kormány hirdetett egy programot a települések tulajdonában lévő temetőkben található hadisírok rendbetételéről. A több mint kétmilliárd forint értékű pályázati program keretében több mint 240 önkormányzattal vették fel a kapcsolatot, s a honvédség, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai irányítása mellett megújulhattak a katonasírok. Ehhez a sikeres együttműködéshez kellett az önkormányzatok akarata is – jegyezte meg az államtitkár. Hozzátette, a másik együttműködési terület a régi katonavárosokkal kapcsolatos. Emlékeztetett arra, hogy kedden tartották Szentkirályszabadján a honvédség új logisztikai raktárbázisának alapkőletételi ünnepségét. A beruházás hathektáros területen, 10,5 milliárd forintból valósul meg, a tervek szerint jövőre el is készülhet a központ – közölte, megjegyezve, hogy a honvédség fejlesztése munkahelyteremtéssel is együtt jár. A harmadik dimenzió – mondta – a település, a város, a falu, a megye biztonsága. Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség – emelte ki az államtitkár, aki ezzel együtt fontosnak nevezte, hogy olyan polgármesterek legyenek a települések élén, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék annak biztonságát. Németh Szilárd a legnagyobb katonavárosnak nevezte Budapestet, és azt mondta, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló. Az államtitkár közölte, Tarlós István személye garancia a biztonságra, hiszen azt sem kockáztatja meg, hogy „bevándorlóvárossá, bevándorló-fővárossá” tegye Budapestet. Kérdésre válaszolva azt mondta, a honvédség, de az emberek is azt tapasztalják, hogy van különbség kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

life.hu

Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert