POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.29.

Jobbikos politikusok Magyar Péter mögött

Valósággal körülvették az önjelölt politikust.

A baloldalra sodródott Jobbik egy sor háttérembere és politikusa kötött ki Magyar Péter oldalán. A Mandiner összegyűjtötte a listát.

Emlékezetes: maga a pártelnök, Gyöngyösi Márton már tavaly az amerikai követségen egy széderesten éppen Magyar Péter jobbkeze, Nagy Ervin mellett foglalt helyet. David Pressman többek között a Jobbik elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával.

Aztán a sor folytatódik az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnökével, Sas Zoltánnal.

Varga Judit exférje még be sem jelentette politikusi ambícióit, de már tárgyalt Sassal, aki szerint nemzetbiztonsági relevanciája lehet Magyar állításainak. Ez a gyanú persze azóta sem igazolódott.

Sas Zoltán, Magyar Péter
Forrás: Közösségi média

Beleznay Zsuzsanna jelenleg is jobbikos színekben dolgozik Terézváros alpolgármestereként. Magyar Péter – a március 15-i tüntetés után – aláírta a mozgalom által kezdeményezett, „Stop 5000” nevet viselő, kamarai hozzájárulás eltörlését célzó petíciót, melyről éppen Beleznay posztolt közösségi oldalán.

Beleznay egyébként rendszerint lájkolja Magyar Péter posztjait, míg utóbbi eltűrte, hogy a rendezvényén a jobbikosok aláírásokat gyűjtsenek.

Beleznay Zsuzsanna, Magyar Péter
Forrás: Facebook

Egy másik jobbikos, Szarka Barbara 2022-ben még küldöttként vett részt Jakab Péter Jobbik-elnökké történő újraválasztásában.

Jakab Péter, Szarka Barbara
Forrás: Facebook

Szarkát jelenleg független jelöltként vették nyilvántartásba a 2024-es önkormányzati választásra, azonban a Facebook-oldala szerint az Együtt Nyíregyházáért színeiben kampányol. Mindeközben nyilvánosan Magyar Péter pártja mellett áll: megosztotta a Tisza Párt programjának egy részletét, kommentelt Magyar Péter egyik bejegyzése alá, amely az Iránytű Intézet legutóbbi közvélemény-kutatását tartalmazta, és gratulált a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjeihez.

Áttérve a Dél-Alföldre, Magyar Péter együtt fotózkodott László Károllyal, a bajai Bácskaiak a városért Egyesület polgármesterjelöltjével, s Preininger Rozáliával, ki az egyesület képviselőjelöltje.

László Károly, Preininger Rozália, Magyar Péter
Forrás: Közösségi média

László Károly nem sokkal ezelőtt még a DK-ban politizált, míg Preiningert a 2021-es baloldali előválasztáson a Jobbik jelölte és támogatta. A hölgy 2021-ben részt vett a dollárbaloldal előválasztásán, és a Jobbik frakcióját választotta volna, ha a 2022-ben országgyűlési mandátumot szerzett volna.

Maradva Bács-Kiskun vármegyében, Harkai Péter még mindig aktív jobbikos politikus, ő a kiskunhalasi szervezet elnökhelyettese. 2014-ben jobbikos színekben indult az önkormányzati választáson, majd 2019-ben Márki-Zay Péter mozgalmának színeiben jutott be a kiskunhalasi képviselő-testületbe. Mindazonáltal továbbra is jobbikosnak számít, a 2024-es önkormányzati választáson az MSZP-DK-Jobbik-jelöltjeként indul.

A Mandiner értesülései szerint egy sor jobbikos múltú háttérember segíti Magyar Pétert a szervezésben. Úgy tűnik, egymásra talál a végleg baloldalra sodródott párt hátországának több tagja, és az érdemi szervezet nélküli politikus.

Bár Harkai Facebook-oldalán Róna Pétert és a Jobbik–Konzervatívokat is reklámozza, de Magyar Péterről szintén tesz közzé rendszerint pozitív tartalmú posztokat, és fotói alapján ugyancsak ott volt Magyar budapesti rendezvényén.

Harkai Péter
Forrás:  Facebook

Harkai aktivistatársa, Kardos Ibolya az egyik napon még Kiskunhalason tűnt fel a Jobbik–Konzervatívok standja mögött, aláírásokat gyűjtve, majd a következő napon már Magyar Péter standjánál készült róla kép, Kiskunmajsán.

Az Iránytű Intézet   kutatását már a a hivatalos megjelenése előtt idézte Magyar Péter, tehát a baloldal kutatóitól idő előtt eljutottak hozzá az adatok.

Az Iránytű Intézet 2011 óta létezik, tulajdonosa a Jobbik–Konzervatívok-közeli üzletember, Forrai Richárd.

Az agytröszt a kezdetektől fogva a Jobbiknak adott tanácsokat és a mozgalom számára végzett kutatásokat,  a  Jobbik parlamenti frakciója jelentős összegekkel finanszírozta. A Jobbik–Simicska-koalíció megkötését követően, 2015 és 2018 között jelentős megbízások ütötték az Iránytű markát. 

Az Iránytű a baloldal összefogását és a külföldi dollárok felbukkanását követően kapott ismét jelentősebb munkákat,

a 2022-es választási kampányban, hogy aztán napjainkban már Magyar Péter használja az adataikat.

Jobbikos múltú szereplők Magyar Péter mögött

A Mandiner úgy értesült, hogy más jobbikos múltú szereplők is felbukkantak Magyar mögött. Egyikük Illyés Zoltán, aki több alkalommal is jobbikosként indult Újpesten a választásokon, mindannyiszor sikertelenül. A helyi sajtó szerint Illyés még 2024 februárjában is a Jobbik–Konzervatívokat képviselte egy rendezvényen.

Külön érdekesség, hogy 2012-ben Illyés a budapesti Jobbik IT szervezőjeként kritikusan írt arról, hogy „a fiatalok tömegeit kényszerítik már életük hajnalán eladósodásra a Diákhitel útján”, miközben néhány évvel később Magyar Péter éppen a Diákhitel Központot vezette.

Forrásaik szerint szintén Magyar környezetében működött az elmúlt hetekben az óbudai Lados János is.

Lados a 2010-es önkormányzati választásokon a Jobbik színeiben indult a XI. kerületben képviselőként, de nem szerzett mandátumot. 2020 óta felügyelőbizottsági tag a Zsombolyai Kft. nevű újbudai önkormányzati cégben. Márciusban pedig Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő társaságában bukkant fel a totális érdektelenségbe fulladt fővárosi traktorostüntetésen. Érdekesség, hogy egy ilyen nevű ember teljesítette 2022-ben a fővárosi Kitörés 25 túrát, ahol egyébként pár éve még maga Z. Kárpát Dániel is szónokolt.

Szintén Magyar Péter szervezkedését segíti Kiss Zoltán Imre, aki korábban a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjaként szerepelt.

Kiss Zoltán Imre
Forrás: Facebook

Kiss emellett 2019-ben Soroksár 3. egyéni választókerületében indult az önkormányzati választáson, de kikapott fideszes kihívójától. Ő szintén felbukkant nemrég a kudarcba fulladt népligeti traktoros tüntetésen, ahogy ez a közmédia felvételén is látható.

Kiss Zoltán Imre; Jobbik
Forrás: Képkivágás

 

origo.hu

Újabb hírek érkeztek a súlyos beteg Katalin hercegnéről

ripost.hu

Rózsaszínre festette az eget a sarki fény! Ha lemaradtál róla, van egy jó hírünk: ekkor lesz újra látható - Galéria!

borsonline.hu

„Ő már föntről vigyáz rám” - szívében őrzi tovább szerelmük emlékét a magyar színművésznő

hirtv.hu

Orbán olyat tett, amitől Soros Györgyöt kiverte a víz

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

hirtv.hu

Élő tévéadásban vettek őrizetbe egy rendszerkritikus ügyvédet

ripost.hu

Hideg zuhany: eltiltották a magyar sportolót, nem indulhat a párizsi olimpián

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

ripost.hu

Mindenkit lesokkolt Fésűs Nelly lánya, ilyen számára a tökéletes férfi

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Kartellezésért büntették 16 millióra a Tisza Párt jelöltjét

POLITIK

Nem fogadunk be illegális migránsokat

POLITIK

Újabb hatalmas fegyverszállítmányok Ukrajnának

POLITIK

A békepárti álláspontot a választásokon tudjuk megvédeni.