dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.

Kartellezésért büntették 16 millióra a Tisza Párt jelöltjét

A fővárost akarta megkárosítani, most ott lenne képviselő.

 

 

 

 

Egy menetrend szerinti hajóüzemeltetés tárgyában kiírt BKV-tendert próbált megcsapolni Magyar Péter budapesti jelöltje – írta a Mandiner. Ordas Eszter és társai 2020 nyarán igyekeztek a fővárost megkárosítani, nem túl ügyesen, a BKV ugyanis észrevette, hogy a pályázatok jelentős szövegegyezést mutattak, a kartellező négy cég közül kettő pedig röviddel azelőtt alakult meg, ugyanazon a napon. A portál szerint

 a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata során a gyanúba keveredett cégek vezetői beismerő vallomást tettek, és ki is szabták rájuk a büntetést, összesen 16,5 millió forintot.  

A Magyar Péterrel oly elnéző balliberális média pedig inkább hallgat az ügyben.

Mindezek ellenére Ordas Eszter a Tisza Párt fővárosi listájának második helyére került.

A portál felidézte: Magyar Péter jelöltjére Karácsony Gergely is utalt egy korábbi bejegyzésében, akkor azt írta a főpolgármester: „Egészen megdöbbentő, hogy kiket akarnak a Fővárosi Közgyűlésbe küldeni a magukat ellenzékieknek mondó politikusok: korrupció és kartellezés gyanújába keveredett cégek lobbistáit.”

Hamis befektetések, kicsalt és ellopott milliárdok, rengeteg sértett – ez jellemezte azt a bűnbandát, amelynek Magyar Péter „anyósa“ és egyben gazdasági vezetője is tagja volt. A dokumentumokból ráadásul az is kiderült, hogy S. Mária egymaga több száz millió forintos kárt okozott.

 

 

Forrás: Metropol

 

Összesen több mint 350 millió forint kárt okozott S. Mária, Magyar Péter bizalmasa azoknak az embereknek, akiket évekkel ezelőtt vert át egy országos piramisjáték-hálózatot kiépített bűnszervezet – derült ki a  megismert bírósági ítéletből.

Ahogy arról a Ripost már beszámolt, négy évet ült fegyházban Magyar Péter gazdasági vezetője piramisjáték miatt, aki nemrég szabadult a börtönből. A Metropol szerint S. Mária ráadásul egy bűnszervezet fontos tagjaként került rács mögé, akik rengeteg embert vertek át és semmiztek ki

Az elítélt bűnöző Vogel Evelynnek, Magyar élettársának az édesanyja, akit a baloldal messiása sok nyilvános szereplésére magával visz. A négy évet börtönben ülő, nemrég szabadult S. Mária ugyanis a legszűkebb stábba tartozik. Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, a színpadi technikát, a testőröket, irányítja, kezeli a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott közösség pénzügyeit. A színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára Magyar Péter – emelte ki a Metropol.

Visszatérve a bűnügyre, a Buda-Cash- és a Quaestor-botrányhoz hasonlító piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át. Az ikerpár nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat tíz–harminc százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak csak néhány embernek fizettek ki.

Beszámoltunk arról is, a bűnszervezet vezetői azért, hogy minél több embert ki tudjanak semmizni, jó közéleti kapcsolataikra is hivatkoztak. Többek között megemlítették egy ismert, befolyásos politikus nevét is, akivel természetesen semmilyen kapcsolatban nem álltak. Sőt az illető politikus jelzett is a hatóságoknak, hogy visszaéltek a nevével, az ügyben indult nyomozás pedig ezután még intenzívebb lett.

Tegnap az is kiderült, hogy a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. Terveik között az is szerepelt, hogy az EU fővárosában, Brüsszelben rejtőznek el, S. Mária pedig mindvégig kapcsolatban volt a szervezet vezetőjével az ügyben hozott ítélet szerint. 

Az sem mellékes körülmény, hogy Magyar Péter bizalmasa okozta egy károsultra vetítve a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki. Hozzátesszük, a Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a nő összesen 358 millió forint kárt okozott.

A baloldali 444 stábja csatlakozott Magyar Péter országjárásához Zala megyében. Szerintük az összegyűlt 40 ember nem rossz egy 1400 fős faluban – írja a Magyar Nemzet.

A 444 stábja csatlakozott Magyar Péter országjárásához Zala megyében. A beszámoló szerint a Tisza Párt alelnökének beszédeit 15 éves diák, polgármester és civil ruhás rendőrkapitány is hallgatta. A menetrend második állomásán Söjtörön Magyar a kezdés előtt egy érdekes dolgot kért a videósától:

lehetőleg úgy élőzzön, hogy ne látszódjon, hogy kevesen vannak.

„Bár az összegyűlt 40 ember nem rossz egy 1400 fős faluban, az élőben végül csak a teherautó platójáról beszélő politikus látszik” – fogalmaztak a 444 cikkében, amiről a Magyar Nemzet számolt be.

„Miután megtörténtek az első letartóztatások, Magyar Péter élettárásnak anyja hónapokon át tovább folytatta az áldozatok becsapását és kisemmizését” – írta a Metropol. A lap újabb részleteket közölt a megdöbbentő ügyben. Vallomásában az egyik áldozat például azt mondta, hogy S. Mária hónapokon át zaklatta, újabb és újabb ajánlatokkal „bombázta”, egyre nagyobb és nagyobb hozamokat ígérve.

Négy évet ült fegyházban piramisjátékért Magyar Péter háttérembere, illetve élettársának édesanyja – írta meg hétfőn a Metropol. A lap most újabb részleteket közölt az ügyben. S. Mária bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A lap szerint a hatóságok körülbelül hétmilliárd forintot keresnek.

A Metropol a bírósági ítélet, illetve a vádirat tanulmányozásakor megtudta, hogy a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. Terveik között az is szerepelt, hogy az EU fővárosában, Brüsszelben rejtőznek el. Egyes utalások szerint jelentős kapcsolataik lehettek a belga fővárosban.

Miután megtörténtek az első letartóztatások, Magyar Péter élettárásnak anyja hónapokon át tovább folytatta az áldozatok becsapását és kisemmizését.

Ezt a fajta gátlástalanságot a bíróság súlyosbító tényezőként vette figyelembe a négy év fegyházbüntetés kiszabásakor.

Még az elsőrendű vádlott őrizetbe vétele után is azt állította az átvert embereknek, hogy aggodalomra nincs ok, csupán pillanatnyi zavarok álltak be, és a befektetésüket vissza fogják kapni.

Volt olyan áldozat, akinek még több pénz befizetését javasolta, mondván, úgy biztos nem veszíthet semmit.

Vallomásában az egyik áldozat azt mondta, hogy S. Mária hónapokon át zaklatta, újabb és újabb ajánlatokkal „bombázta”, egyre nagyobb és nagyobb hozamokat ígérve.

Egy károsultra vetítve egyébként S. okozta a legnagyobb kárt, miután a lap szerint egyetlen embertől 108 milliót csalt ki.

 

A vádirat szerint Magyar Péter segítője mindvégig közvetlen kapcsolatba állt a nyolcmilliárdos csalássorozat elsőrendű vádlottjával, a bűnszövetkezet első számú vezetőjével. Az ítélet indoklásában megtalálható, hogy több mint 700 alkalommal beszéltek közvetlenül telefonon egymással, jellemzően arról, hogy kit mennyi pénzzel lehetne még levenni.

S. rendszeres látogatója volt az elsőrendű vádlott irodájának, amit a fontos pénzintézetnek helyet adó Bankcenterben béreltek.

A tehetősebb áldozatokat ide vitték be, meggyőzve őket arról, hogy profikkal van dolguk.

Azzal verték át az áldozatokat, hogy egy neves bankár révén a nemzetközi üzleti világban fektetik be a nekik átadott összegeket. A lap úgy fogalmazott, hogy megtévesztés céljából S. Mária egy weboldalt is fenntartott, ahova kamufotókat töltött fel magáról, illetve arról, hogy a bűnbanda vezetői külföldön tárgyalnak, kötnek üzleteket.

S. korábbi főnökét, a csaló banda vezetőjét egyébként 11 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, jelenleg is fegyházbüntetését tölti.

S. a rendőrségi kihallgatásán azzal mentegette magát, hogy a pénzügyi tudása erősen hiányos, ő nem igazán ért az ilyesfajta ügyletekhez.

„Nem is tudom pontosan, hogy mi a kölcsön és a befektetés közötti különbség” – vallotta, miközben a legnagyobb összeget, 108 millió forintot ő maga csalta ki egy károsultból – foglalta össze a Metropol.
 

 

origo.hu

Jákob Zoltán barátnőjével való kapcsolatáról beszélt a TV2 sztárja

ripost.hu

Ez a bundáskenyér mindent lepipál, pedig csak egy apró változtatás kell hozzá

borsonline.hu

„Teszek egy tétet rá, hogy terhes” – gyanús fotó került napvilágra Tóth Gabiról

magyarnemzet.hu

Megjöttek a közvélemény-kutatási eredmények: magabiztos Fidesz-KDNP győzelem várható jövő vasárnap

ripost.hu

Most kaptuk: tömegkarambol történt Budapesten, rohantak menteni

ripost.hu

Ezzel vége? A legrosszabbat jósolta az időutazó, nincs sok hátra

mindmegette.hu

Elhunyt a 30 napig mekis kaján élő férfi, a kovászos kenyerek pedig eltűnhetnek a polcokról

ripost.hu

Aggasztó szöveget tett közzé az olimpikon párja

ripost.hu

Ben Affleck borzalmasan néz ki, egy üveg piával a kezében sétált - Fotó

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

ripost.hu

Most kaptuk: buszbaleset történt Magyarországon, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Újabb 100 milliárd eurót pumpálnának a háborúba, már Trump győzelmére készülnek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

Oroszország csapaterősítéseket hajt végre Harkov körül

POLITIK

Külföldre akartak szökni Magyar Péter bizalmasának vádlott-társai

POLITIK

A katonai sorozást szorgalmazzák Magyar Péter "programalkotói"

POLITIK

Újpesti alpolgármester: korrupció, pénzmosás és költségvetési csalás