időjárás
Brutálisan tud ki nézni időnként a sütő! Szerencsére létezik egy olcsó háztartási csodaszer, ami még a legkomiszabb kozmásodást is lerobbantja a faláról. Mutatjuk a trükköt, hogyan!
Brutális tud lenni a sütő, ha ráég az étel vagy a zsír. Gyakran előfordul, hogy a finom süti és a sült hús is levakarhatatlan nyomot hagy, az égett maradék pedig még nagyon erős súrolás után is csak nehezen jön le. Nem csoda, ha te is utálsz sütőt takarítani! Arról nem beszélve, hogy a közben felhasznált vegyszerek még az egészségre is károsak... De jobb is, ha elfelejted a vegyszereket, mutatjunk egy háztartási csodaszert, ami egészen biztosan nagy barátod lesz. Könnyedén távolítja el a legmakacsabb ráégett szennyeződést is. Kapd elő a szódabikarbónát, ezzel a trükkel biztosan elégedett leszel! A végeredmény pedig gyönyörködtet majd!
Keverj össze fél csésze szódabikarbónát és egy csésze vizet. Nagyon fontos, hogy a paszta amit készítesz, könnyen kenhető legyen. Kend be vele a sütő belsejét, figyelmesen, jó alaposan minden egyes részletet. Hagyd hatni legalább 3-4 órán keresztül. Ez tökéletesen elegendő lesz a csodaszernek, hogy jól feloldja a zsíros szennyeződéseket. Utána már csak le kell törölnöd.
Ha szeretnéd a homályos lerakódást is eltüntetni a sütő üvegajtajáról, keverj össze egy kis sütőport citromlével. Vidd fel a masszát a sütőajtó belső falára, hagyd állni rajta 30 percig, majd nedves kendővel töröld le. Az üveg ismételten tiszta és fényes lesz. Ha pedig mindezt szeretnéd megelőzni, tegyél alufóliát vagy sütőpapírt a tepsi alá, így tuti az étel nem fog kibuggyanni. Természetesen érdemes a sütés közben odaégett, még friss foltokat, zsírmaradékokat minél hamarabb letörölni, főleg, amíg meleg a sütő. Ne várd meg, hogy a foltok teljesen rákössenek a felületre.