Létrehozva: 2024.07.15.

Bioklíma hőség ellen: gyors segítség, ha már teljesen ki vagy tikkadva este

Az előrejelzések szerint még sokáig velünk marad ez a pokoli forróság, pedig az ember máris kimerültnek érzi magát. Ha szeretnéd egy kicsit elviselhetőbbé tenni az éjszakákat, akkor érdemes kipróbálnod ez a módszert, hatásos!

Teljesen ki tudja készíteni az embert ez a pokoli hőség, még akkor is, ha napközben klímás helyiségben tud tartózkodni, hiszen ügyes-bajos dolgokat intézni, munkába járni a negyven fokos forróságban kell. Egy idő után a szervezet kimerül, ráadásul most már az éjszakák se hoznak jelentős enyhülést, így sokszor még éjjel is 30-35 fok van a szobában. Úgy pedig nem lehet pihentetően aludni, nem ritka, hogy ilyenkor alvászavarok jelentkeznek, másnap pedig a kialvatlanság csak ront a hőség miatti tüneteken. Ha hasonló cipőben jársz, és nincs klíma lakásodban, akkor próbálj meg egy lepedőből bioklímát készíteni, hogy legalább éjszaka tudj pihenni.

Tired,Woman,Sitting,In,Bed,At,Night,With,Open,Window,
 Sokan nem tudnak aludni a pokoli forróságban. / Fotó: Stokkete / Shutterstock

Természetesen hűti a szobát

A lepedőt vizezd be, rázd ki egy kicsit, majd akaszd fel az éjszakára nyitva hagyott ablak elé. A légáramlat folyamatosan a szoba felé viszi a hűvös, párás levegőt, így a hőérzeted is jobb lesz, és a szoba is gyorsan lehűl; így pedig legalább aludni fogsz tudni.

Miért nem működik nappal?

Mivel légáramlás kell hozzá, és nappal nem ajánlott az ablakot nyitva tartani, ezért érdemes inkább éjszaka bevetni a lepedős módszert. Ám ha van egy jó nagy ventilátorod, és elé tudod lógatni a vizes lepedőt, akkor nappal is ki lehet próbálni a módszert; de arra figyelj, hogy a hideg légáramlat ne közvetlenül a testedre menjen, mert így könnyen meg lehet fázni!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek