tóth gabi
Nyáron te is hajlamos vagy mindent a hűtőbe tenni? Lehet, hogy gyakorlott háziasszony vagy, mégsem tudsz mindent tökéletesen. Nem gond. Íme néhány tanács, mit ne tárolj a fridzsiderben.
Nyáron sem szabad néhány dolgot a hűtőbe tenni, mert árthatsz például a zöldségeknek, gyümölcsöknek. Íme a lista, ami segít, mit hogyan érdemes tárolni a nagy melegben!
A hűtőben könnyen megfonnyad ez a fűszernövény, és pillanatok alatt mindent eláraszt az illatával. Ne tedd nyáron sem be, inkább egy pohár vízbe tartsd frissen!
A frigóban szinte egy nap alatt elveszti az aromáját. A hideg levegőtől nem érik tovább. A leveses textúráját a hideg teljesen megváltoztatja.
Ha beteszed a hűtőbe, szinte minden hagymaszagú lesz tőle. Jobb, ha száraz hűvös helyen tárolod nyáron is. A kamrában tökéletes helye lesz. Paradicsom mellé pedig ne tedd, mert akkor mindkettő gyorsabban romlik.
Bár biztosan te sem szoktad a hűtőbe tenni, de hidegre se rakd, mert annak hatására a krumpliban lévő keményítő cukorrá alakul, kásás lesz. Elég hűvös, jól szellőző helyen, sötétben tárolni.
Nem tesz jót a gyümölcs állagának és az ízének sem, a hűtőszekrény. Hidegben hamarabb megbarnul és a textúrája is megváltozik.
Igazán isteni, amikor jó hidegen eszed a dinnyét, de ha teljesen érett, akkor nem szabad betenni a fridzsiderbe. Ott nem érik tovább, viszont kásássá válhat és a színéből is veszíthet. Szobahőmérsékleten érdemes tárolni, ha pedig felvágtad kockákra, akkor dobozban folpackkal letakarva beteheted a hűtőbe.
Ez a gyümölcs sem igényel hűtést, főleg, ha nem is érett meg rendesen. Ha avokádókrémet szeretnél csinálni, hagyd elől a konyhában, még jót is tesz neki néhány nap szabadon. Isteni lesz a végeredmény.