RETRO RÁDIÓ

Mennyei ízű lesz a paradicsomtermésed ettől a szódabikarbóna-trükktől

Mennyei ízű lesz a paradicsomtermésed ettől a szódabikarbóna-trükktől
Létrehozva2021. 05. 11. 16:30

A szódabikarbóna nem csupán a háztartásban, a konyhakertben is hű segítőtársad lehet. Kártevők elleni hatásait mindenki ismeri; de mi köze a paradicsom ízéhez? Mutatjuk!

Hogy kerül a szódabikarbóna a paradicsomra? Ez a csodaszer sok mindenre jó a házban, a kertben, de ezt a trükköt kevesen ismerik. Mutatjuk, miért érdemes a paradicsomnövényeidet rendszeresen megkínálni vele!

Fotó: pixabay

Hétvégén beköszöntenek a fagyosszentek, és ez azt is jelenti, hogy most már a félősebb kertészek is kiültetik a paradicsompalántákat a konyhakertbe. Ez a zöldség egyáltalán nem nevezhető kényesnek, ám nem árt egy-két dologra odafigyelni: például a megfelelő tápanyagok biztosítására, a rendszeres kacsozásra, és a gomba elleni védekezésre. Utóbbira mindenki által ismert gyógymód a szódabikarbónás víz: keverj össze 4 teáskanálnyit 4 liter vízzel, és permetezd le vele a növényeket. Ám más miatt is jó, ha kerül szódabikarbóna a paradicsomra: ugyanis sokkal édesebb lesz tőle a termés.

Fotó: 123 RF

Bizony, kevesen gondolnák, hogy a szódabikarbónás víz mennyire fel tudja turbózni a paradicsom ízét; hiszen ez a csodaszer csökkenti a talaj savtartalmát, így sokkal édesebb lesz a paradicsom, ha rendszeresen megöntözöd vele. 5 liter vízzel keverj el jó alaposan 2 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel locsold a paradicsomtöveket. Az biztos, hogy akit megkínálsz az így termesztett paradicsomoddal, égni fog a kíváncsiságtól, mitől ilyen mennyei az íze…

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.