1 éve

Mennyei ízű lesz a paradicsomtermésed ettől a szódabikarbóna-trükktől

A szódabikarbóna nem csupán a háztartásban, a konyhakertben is hű segítőtársad lehet. Kártevők elleni hatásait mindenki ismeri; de mi köze a paradicsom ízéhez? Mutatjuk!

Hogy kerül a szódabikarbóna a paradicsomra? Ez a csodaszer sok mindenre jó a házban, a kertben, de ezt a trükköt kevesen ismerik. Mutatjuk, miért érdemes a paradicsomnövényeidet rendszeresen megkínálni vele!

Fotó: pixabay

Hétvégén beköszöntenek a fagyosszentek, és ez azt is jelenti, hogy most már a félősebb kertészek is kiültetik a paradicsompalántákat a konyhakertbe. Ez a zöldség egyáltalán nem nevezhető kényesnek, ám nem árt egy-két dologra odafigyelni: például a megfelelő tápanyagok biztosítására, a rendszeres kacsozásra, és a gomba elleni védekezésre. Utóbbira mindenki által ismert gyógymód a szódabikarbónás víz: keverj össze 4 teáskanálnyit 4 liter vízzel, és permetezd le vele a növényeket. Ám más miatt is jó, ha kerül szódabikarbóna a paradicsomra: ugyanis sokkal édesebb lesz tőle a termés.

Fotó: 123 RF

Bizony, kevesen gondolnák, hogy a szódabikarbónás víz mennyire fel tudja turbózni a paradicsom ízét; hiszen ez a csodaszer csökkenti a talaj savtartalmát, így sokkal édesebb lesz a paradicsom, ha rendszeresen megöntözöd vele. 5 liter vízzel keverj el jó alaposan 2 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel locsold a paradicsomtöveket. Az biztos, hogy akit megkínálsz az így termesztett paradicsomoddal, égni fog a kíváncsiságtól, mitől ilyen mennyei az íze…

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!