OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.07.
Módosítva: 2024.09.07.

Európa-bajnok sztárok nyomában, lakókocsik mellett fociznak Szoboszlaiék

Nem csak a futballmeccs csalogatja a rajongókat Düsseldorfba. A Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-találkozót egy másodosztályú stadionban, óriáskiállítás mellett rendezik.

Különleges helyszínen rendezik ma este a Németország-Magyarország focimeccset a Nemzetek Ligájában. A német szövetségnek nincs kijelölt hazai pályája a válogatott számára, rendszerint költöztetik a hazai összecsapásokat szerte az országban. Érdekesség, hogy a mait is beleértve a két csapatnak ebben az évezredben lejátszott hat németországi találkozóját hat különböző városban rendezték. Most Düsseldorf lett kijelölve, ahol a stadion elsőosztályú, viszont a focicsapat jelenleg Bundesliga 2-es. Ettől függetlenül rengeteg drukker érkezhet a találkozóra, 45 ezer ülőhely várja a szurkolókat a 2005-ben átadott arénában.

Albania v Spain: Group B - UEFA EURO 2024
Az arénában öt meccset játszottak az Eb-n is Fotó: NurPhoto via AFP

A stadion a 220 ezres város szélén, a Rajna mellett van. A szurkolók könnyen idetalálnak tömegközlekedéssel, mivel az egyik metróvonalnak itt van a végállomása. De nem csak a foci szerelmesei látogatnak ide. Itt van Európa egyik legnagyobb vásár- és kiállítócsarnoka is. Jelenleg naponta többezer látogatót vonz a lakó- és szabadidőautók éves kiállítása, mely a maga nemében a legnagyobb a világon - legalábbis a helyiek ezt mondják róla. Tény, hogy valóban a népszerű a célpont, s a belépéshez is jobb, ha előre vásároljuk a jegyet. A magyar drukkerek egyébként itt találkoznak egymással szombaton a meccs előtt, hogy megtarthassák az immár megszokott vonulásukat. Hosszú menetre nem kell számítani, mivel 10 perc, negyed óra alatt könnyen beérnek a stadionba. 

A stadion egyébként kiemelt szerepet kapott a nyári Európa-bajnokság alatt. Öt találkozót rendeztek itt. Játszottak itt a későbbi Európa-bajnok spanyolok, akik Albániát győzték le, de például az egyenes kieséses szakaszban ide jelölték ki a Franciaország-Belgium nyolcad-, s az Anglia-Svájc negyeddönőt is.

Németország-Magyarország meccsek a 21. században:

2004, Kaiserslautern, Németország-Magyarország 0-2
2016, Gelsenkirchen, Németország-Magyarország 2-0
2021, München, Németország-Magyarország 2-2
2022, Lipcse, Németország-Magyarország 0-1
2024, Stuttgart, Németország-Magyarország 2-0
2024, Düsseldorf, Németország-Magyarország ?

 

A magyar játékosok pénteken edzés helyett csak sima bejárással ismerkedtek a szombati meccs helyszínével.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek