OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.06.
Módosítva: 2024.09.06.

"Világbajnokok akarunk lenni" - a magyarok elleni meccs előtt üzent a németek kapitánya

Rengeteg játékos visszavonult a német fociválogatottól, de a célok nem változtak. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány a magyarok elleni meccs előtt beszélt a következtő időszakról.

Először lép pályára a német fociválogatott azóta, hogy drámai módon kiesett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A csapatot a kontinenstornán a későbbi győztes spanyolok verték hosszabbítás után 2-1-re a negyeddöntőben. Azóta gyökeres változások történtek a keretben, az utolsó 4 világbajnok, Manuel Neuer Ilkay Gündogan, Toni Kroos és Thomas Müller sem lesz többé tagja a keretnek. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány mostantól a 2026-os világbajnokságra építi a csapatát, ebben az első állomás a magyarok elleni szombati meccs a Nemzetek Ligájában (M4 Sport, 20.45). A düsseldorfi találkozó előtt Julian Nagelsmann szövetségi kapitány mellett a középpályás Pascal Gross jelent meg a németek sajtótájékoztatóján.

Julian Nagelsmann és Pascal Gross Fotó: Ripost

Julian Nagelsmann a nyári emlékekről is beszélt. Mint ismert, a németek a csoportkörben 2-0-ra győzték le a magyarokat, a kapitány szerint abból a meccsből nem lehet kiindulni.

"Mindkét keret változott, a miénk biztosan. A magyarok védekezésben erősek, de emlékezhetünk, az Európa-bajnokságon nekik is voltak helyzeteik, s egyenlíthettek is volna. A 60. perctől ki is támadtak, akkor több helyzetünk volt nekünk is"

- mondta a szakember, aki az Eb előtt hosszabbította meg a szerződését a német szövetséggel.

"A magyarok biztosan támadóbb futball fognak játszani. Kiváncsi vagyok, hogy az Európa-bajnoksághoz képest hogyan fognak teljesíteni."

A szakember egy dologban nem akar változást, ugyanazt a hozzállást várja fiaitól, mint azt nyáron láthattuk.

Változott a keretünk, de teljesen mindegy, hogy ki játszik, a játékunk nem szabad, hogy változzon. Azt mondtam, hogy világbajnokok akarunk lenni. Az lett volna a baj, ha nem így gondolom. Ha ezt kritizálja valaki, az bizony baj.

Nagelsmann Pascal Grossról kijelentette, ő nem a visszavonult Toni Kroost fogja pótolni, nem Kroos lesz a pályán, hanem Gross.  Úgy véli, minden új játékosnak meg kell adni az esélyt, s bízni kell bennük.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek