Létrehozva: 2024.06.20.

Felháborító! Miért hallgat az UEFA a magyar meccs botrányáról?

A németek vezető gólja előtt szabálytalankodtak Orbán Willivel szemben, mégis érvényes maradt Musiala találata. Hiába tiltakozik Magyarországról mindenki, az UEFA eltitkolja az ügyet.

Úgy látszik, csak a magyaroknak fontos a tiszta játék a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A németek elleni meccs első félidejében Jamal Musiala úgy szerzett gólt, hogy előtte Ilkay Gündogan fellökte Orbán Willit. Danny Makkelie azonnal megadta a találatot, s a VAR-szobából sem jeleztek neki, hogy felül kellene írnia a döntését.

Euro 2024: Germany - Hungary
Főszereplő lett a bíró Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar játékosok egytől-egyig panaszkodtak, sőt, ezúttal Marco Rossi sem fogta vissza magát. A szövetségi kapitány szerint a németeknek nem kellett volna bírói segítség a 2-0-s győzelemhez.

"Nem szeretem kommentálni a játékvezetést, de mindenki látta, mi történt. És ezen a legmagasabb szinten ez nem megengedhető. Ugyanolyan szituációt ellenkezőleg ítélt meg az egyik és a másik tizenhatoson belül. Nem hiszem, hogy Németországnak szüksége van egy ilyesfajta rásegítésre. De azt kell mondjam, ma a spori volt a leggyengébb a pályán. Egyértelmű szabálytalanság volt, tisztán látszott, hogy (Orbán) Willit megtolta Gündogan" – utalt Rossi a németek vezető gólja előtt történtekre.

Euro 2024: Germany - Hungary
Hiába reklamált Willi Orbán Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Egészen elképesztő, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről – vagyis olyan, mintha semmi sem történt volna. A mérkőzést nagyban befolyásoló hibáról mindössze annyit írnak:

"Úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n" - idézi az Origo a szövetség oldalát. Vagyis az UEFA szerint a magyar csapat 186 centis, közel 90 kilós védője csak úgy magától elesett.

Sőt, az európai szövetség honlapja cenzúrázta Marco Rossi nyilatkozatát, egészen egyszerűen kivették azt a részt, melyben a bíróról beszél.

Euro 2024: Germany - Hungary
Marco Rossi okkal volt dühös Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető érdekes momentumra hívta fel a figyelmet.

Senki sem beszél a német játékos, Gündogan első reakciójáról. Ahogy meglöki Orbánt, és a védő elesik, ő is megáll egy pillanatra, mert érzi, szabálytalan volt. A síp nem szólal meg, ezért gyorsan megmozdul és lecsap a labdára, de az első reakció így is árulkodó, és az úgynevezett határeseteknél ez sokat segíthet a játékvezetőnek a helyes döntést meghozni

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szabó, aki szerint szabálytalanság történt, plusz, a 90. percben elmaradt egy magyar tizenegyes.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek