TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.20.

Ronaldo is kiakadt miatta, sokadszor hibázott a magyar-német meccs bírója

Danny Makkelie több kétes ítéletnél is a magyarok ellen döntött a Magyarország-Németország összecsapáson. Az előző Európa-bajnokságon szintén nem remekelt, korábban pedig Cristiano Ronaldót is kiakasztotta.

A magyar válogatott játéka sokat javult az Európa-bajnokságon, ám végül ez sem volt elég ahhoz, hogy legyőzze Németországot, a házigazda 2-0-s sikert aratott. A találkozó azonban nem múlt el feszültség nélkül: az első gól előtt Ilkay Gündögan ütközött Willi Orbánnal, Danny Makkelie játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot. Az összecsapás utolsó perceiben pedig Emre Can kezére pattant a labda, a büntető viszont elmaradt a magyaroknak. Makkelie az előző Eb-n sem volt a helyzet magaslatán, ráadásul Cristiano Ronaldónak sincsenek túl szép emlékei róla.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Danny Makkelie a kétes döntésekben a németeknek kedvezett Fotó: AFP

2021-ben Szerbia Portugália ellen játszott sorsdöntő világbajnoki selejtezős csoportmérkőzést. A találkozó úgy nézett ki, hogy 2-2-es döntetlennel zárul, ami a szerbeknek kedvezett volna. Ekkor azonban érkezett Ronaldo, akinek a lövését csak a gólvonalon túl sikerült hárítani. Makkelie és az asszisztensei azonban úgy látták, hogy Dusan Tadics még a gólvonalon mentett, ezért nem adták meg a találatot. Ezzel az eredménnyel végül Szerbia végzett a csoport élén. Ronaldo a reklamálás miatt sárga lapot kapott, a lefújást követően pedig a csapatkapitányi karszalagját is a földhöz vágta, így hagyta el a pályát, emlékezett rá vissza a Magyar Nemzet.

(Az incidens az első 22 másodpercben látható)

 A 2021-es Eb-n ennek ellenére ott tudott lenni, ahol rögtön a nyitómeccsen a szabályismerettel gyűlt meg a baja. A Törökország-Olaszország találkozón lest ítélt a kisszöglet kombinációnál, pedig a szabály kimondja, hogy szögletnél nincsen les.

Ezt követően ő vezette az Anglia-Dánia elődöntőt, ahol szintén a hazai pályán játszó csapatnak kedvezett. Anglia egy vitatott tizenegyessel tudta csak legyűrni az Eb akkori meglepetéscsapatát. José Mourinho akkor egyértelműen jogtalannak tartotta a büntetőt, s úgy vélte, Makkelie biztosan nem alszik majd jól a sorsdöntő ítélet után.

(A vitatott tizenegyes 8:15-től látható)

A magyar válogatott Skócia ellen zárja az Eb csoportküzdelmeit vasárnap (21:00, M4 Sport). Németország ugyanebben az időpontban Svájc ellen biztosíthatja be a csoportelsőségét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek