KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.29.

Áll a bál a magyar válogatott ellen készülő németeknél: érthetetlen döntések borzolják a kedélyeket

Marco Rossi kollégájának rutinos klasszisokat kell pótolnia. Julian Nagelsmann négy sztárja lemondta a válogatottságot, de olyan is akad, akit pihentet a magyarok elleni Nemzetek Ligája-meccsen.

"Vaskos meglepetés" (Sport1.de); "Nyitott kérdések" (Kicker.de); "Kimaradt Rüdiger és Gnabry" (Faz.de); "Otthon maradnak a Bayern sztárjai" (T-online.de); "Megint mellőzi Goretzkát" (Bild.de) – olvashatók a német sportsajtóban a Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kerethirdetésével foglalkozó cikkek címeiben. Ebből kitűnik, hogy a jövő szombati, Magyarország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre (majd három nappal később Hollandiába) készülő Nationalelf legújabb névsora hemzseg a vitatható meglepetésektől. Főleg abban a tekintetben, hogy kik nem a tagjai.

Marco Rossi (balra) az NL-meccsen nem találkozhat Antonio Rüdigerrel: Julian Nagelsmann pihenteti vezéregyéniségét
Marco Rossi (balra) az NL-meccsen nem találkozhat Antonio Rüdigerrel: Julian Nagelsmann pihenteti vezéregyéniségét       Fotó: AFP

Nagelsmann – ellentétben a magyar válogatottba négy abszolút újoncot behívó kollégájával, Marco Rossival – csak egy új fiúnak, a stuttgarti Angelo Stillernek szavazott bizalmat, a kimaradókkal mégis garantáltan sok vitatémát szolgáltatott a következő napokra. Az már korábban biztossá vált, hogy négy "nagy öreg" a nyári, hazai Európa-bajnokság után visszavonul a válogatottságtól: Manuel Neuer, Toni Kroos, Ilkay Gündogan és Thomas Müller. 

Julian Nagelsmann pihenteti Rüdigert

Rajtuk kívül is olyan nagyágyúk hiányoznak, mint a védelem vezére, Antonio Rüdiger a Real Madridból, vagy éppen Leon Goretzka, Leroy Sané és Serge Gnabry a Bayern Münchenből. Utóbbiak közül Sané kihagyása magyarázható azzal, hogy az Eb utáni lágyékműtétjét követően még nincs játékban. Így fordulhat elő, hogy a bajoroktól csak hárman, míg Stuttgartból és Dortmundból öten-öten kerettagok.

A német szövetség közleménye szerint Rüdigert "egy intenzív nyár után" pihentetik, és "időt kapott regenerálódni". A Kroos és Gündogan kiesése után is jegelt Goretzka távolmaradása a Bild és a Sky szerint is meglepő (más kérdés, hogy Sanéhoz hasonlóan ő sem játszott még az új szezonban a müncheni csapatban). Ezzel a témával kapcsolatban Nagelsmann elmondta:

– Aleksandar Pavloviccsal és Angelo Stillerrel van két játékosunk, akik pótolhatják őket – utalt a kapitány Kroosék tervezett pótlására.

A német válogatott jövő szombaton Düsseldorfban fogadja az Eb csoportmeccsén 2-0-ra vert Szoboszlai Dominikékat, majd három nappal később Hollandiában lép pályára a Nemzetek Ligája élvonalában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek