Létrehozva: 2024.07.06.

A fagyi visszanyalt, most a németek lázadnak a videóbíró miatt

Folyamatosan a német válogatott volt a kedvezményezettje a VAR döntéseinek a labdarúgó Európa-bajnokságon. A spanyolok elleni negyeddöntőben ez megszakadt.

Kulcsfontosságú jelenet történt a Spanyolország–Németország Eb-meccs hosszabbításában, amikor 1-1-es állásnál Jamal Musiala lövése után a spanyol Marc Cucurella kezéről pattant le a labda a tizenhatoson belül. A játékvezető vissza sem nézte az esetet, nem ítélt tizenegyest, és a VAR nem lépett közbe. Ahogy az várható volt, a németek a meccs után rögtön beleálltak az angol bíróba, Anthony Taylorba - írja a Magyar Nemzet.

német-spanyol
A németek 11-est reklamáltak, amikor Cucurella kezét eltalálta a labda Fotó: EPA

"Ennek semmi értelme – fakadt ki a korábbi 52-szeres német válogatott középpályás, Thomas Hitzlsperger, akit a Bild idézett. – Tízből kilenc esetben ez egyértelmű tizenegyes. Rejtély, hogy a német válogatott itt miért nem kapott büntetőt."

A Bayern München korábbi klasszisa, Bastian Schweinsteiger sem értett egyet az ítélettel.

"Ezt meg kell magyaráznia valakinek. Persze nem volt szándékos kezezés, de a kéz nem volt a test mellett – magyarázta Schweinsteiger. – A szívem vérzik. Ugyanakkor Toni Kroos szabálytalansága narancssárga volt, abban az esetben szerencsénk volt. A kezezésnél meg nem."

Schweinsteiger utóbbi mondataival arra utal, hogy Kroos sárgát sem kapott, amikor Pedrit keményen felrúgta, a spanyol játékos megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

A németek eddig rengeteg segítséget kaptak az Eb-n. A mieink elleni csoportmeccsen három esetben is a javukra döntött a videobíró. Jamal Musiala góljánál Ilkay Gündogan ütközött Orbán Willivel, nagy eséllyel szabálytalankodott a védővel szemben. Sallai Roland gólját - jogosan - les miatt vették el, ugyanakkor a hajrában Emre Can kezezése miatt elmaradt egy magyar tizenegyes. A dánok elleni nyolcaddöntőben 0-0-s állásnál a dán Joachim Andersen talált a kapuba, a VAR-felvételek alapján milliméterek döntöttek arról, hogy a gólszerző lesen volt. Az 53. percben csúcsodott ki Andersen tragédiája. Ekkor a védő a tizenhatoson belül úgy mentett, hogy a kisujjával beleért a labdába. A videobíró-szoba nem kegyelmezett, tizenegyest ítéltek a németeknek, Kai Havertz pedig belőtte az oly fontos első gólt. A házigazda végül 2-0-ra nyert. Úgy tűnik, a spanyolok ellen visszanyalt a fagyi, és véget ért a németek szerencséje...

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek