OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.06.13.
Módosítva: 2024.06.15.

Kőkemény szigor: üzentek a magyar fociszurkolók, erre készülnek Németországban

Ünnepi hangulatot ígérnek, nem cirkuszt az Eb-helyszíneken. A 12. játékoshoz méltó produkciót várhatunk a válogatott drukkereitől.

A 2021-es, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a koronavírus-világjárvány sajnos erősen korlátozta a körítést, de 2016-ból, a franciaországi helyszínekről emlékezhetünk a magyar labdarúgó-válogatottat elkísérő, több tízezer szurkolónk lelkesedésére. Hasonló, ha nem még nagyobb drukkerhad várható most Kölnbe, majd Stuttgartba, Szoboszlai Dominikék csoportmeccseinek városaiba.

Így vonultak szurkolóink 2016-ban, Marseille utcáin - felkészül Köln és Stuttgart
Így vonultak szurkolóink 2016-ban, Marseille utcáin - felkészül Köln és Stuttgart        Fotó: Illyés Tibor

A Svájc elleni Eb-rajtunk (szombat, 15.00, tv: M4 Sport) közeledtével a nemzeti tizenegy 12. játékosa, a szervezett szurkolói csoport (Carpathian Brigade ’09) fontos üzenetet küldött minden érkező magyar szurkolónak.

„Szurkolótársaink, barátaink! Az utolsó napok, órák következnek, miután újfent kezdetét veheti az utazás, amire évek óta várunk. Az első állomás Köln városa, ahol szombaton 15:00-tól Svájc ellen vívjuk meg az első nagy csatát. Várhatóan ezen a mérkőzésen lesz a legnépesebb magyar szurkolótábor, ehhez mérten kérjük az alábbiakat olvassátok el figyelmesen és cselekedjetek a 12. játékoshoz méltóan” – kezdődik a válogatott ultráinak felhívása.

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15., 15.00 (Köln): Magyarország–Svájc

Június 19., 18.00 (Stuttgart): Németország–Magyarország

Június 23., 21.00 (Stuttgart): Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

Ebből többek között kiderül, hogy a magyar tábor 12-től vonul át a gyülekező helyszínéről (Girlitzweg 30, 50829 Köln) a közeli stadionba. A csoporttagok számára a szokásos fekete a dresszkód, a többi szurkolót pedig arra kérik, hogy „a Nemzeti Tizenegy dresszéhez hajazó viseletben érkezzen. Határozottan kérjük, hogy a feltűnősködést, rikító színeket, bohóc sapkákat, dudákat, egyéb maskarákat hanyagoljátok. Futballstadionba érkezünk, nem pedig cirkuszba!”

További kérés, vagy inkább elvárás a jegyhez jutott szerencsések felé: „a megjelenés a nemzetünkhöz való elköteleződést mutassa, büszkeséget sugározzunk és egy olyan egységet, amit az elmúlt kontinensviadalokon is közvetített a szurkolói társadalmunk!

A gyülekezőktől a lefújásig egy ünnepi hangulatot szeretnénk, 

de kifejezetten kérjük, hogy kerüljétek a túlzott alkoholfogyasztást. (…) Csoportunk azon dolgozik, hogy minél jobb élménnyé varázsoljuk ezeket a napokat és kiszurkoljuk a továbbjutást a Nemzeti Tizenegynek! Előre Magyarország küzdjetek, értetek harcolok!” – zárul a felhívás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek