LEHÚZÁS

Így betegít meg, ha folyton kölcsön kérsz

Azt már tudjuk, hogy a pénzügyi helyzeteden hosszú távon nem sokat segítenek a kölcsönök, de nem csak ez velük a baj: még az egészségedet is tönkre vághatják!
  • Szerző: Ripost

1.    Depresszióhoz vezet

Közvetlen bizonyítékot találtak a nyomasztó tartozások és a depressziós tünetek között. Ez különösen érvényes az 50 és 65 év közötti korosztályban, az alacsonyabb végzettségűek és az egyedülállók körében. Még ha nem is tartozol ezekbe a kategóriákba, a rövid lejáratú kölcsönök, személyi hitelek vagy a hitelkártya-tartozások mindenképpen rossz hatással vannak a kedélyállapotodra.

2.    Magas vérnyomást okoz

A magas vérnyomással küzdő embereknek óvakodniuk kéne a stressztől – ezt viszont tartozásokon aggódva elég nehéz betartani. A 24 és 32 év közötti fiataloknál többször találtak vérnyomásproblémákat, ha kölcsönt kellett törleszteniük, mint a hasonló korú, de „szabad” társaiknál, ők tehát szó szerint a szívükre vették a gondot.

3.    Súlyproblémáid is lehetnek

Azoknál a fiataloknál, akiknek tetemesebb adósság terheli a lelkét, többféle egészségügyi problémát is okoz a tartozás: többek között az elhízás is gyakori.
Persze nem állítjuk, hogy mihelyt visszafizeted a pénzt, eredményes lesz a fogyókúrád, de ártani biztosan nem fog, ugye?

4.    A kapcsolatotok rovására mehet

Persze nem biztos, hogy közétek áll a pénz, de azok a párok, akik rendszeresen vitatkoznak az anyagi gondjaik miatt, nagyobb eséllyel válnak el, mint akiknél ez ritkábban kerül szóba. A biztonság kedvéért inkább tartsd kordában azokat a költéseidet, amiket utána együtt fogtok nyögni.

5.    Az álmaid útjába áll

Ha nem kéne magad előtt görgetni a tartozásokat, abból a pénzből, amit kifizetsz ezekre, már előlegezhetnél egy kisebb lakást vagy vállalkozásba foghatnál. Ezer jobb helye lenne annak a pénznek, igyekezz tehát kifizetni őket és kiszabadulni az ördögi körből!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?