Nekimentek az árvízi töltésen Lehel-kürtjével sétálgató Magyar Péternek

POLITIK
INSIDER

Szerző Z. H.

Létrehozva: 2024.08.18.

Elfeledett, titkos bunkert találtak; Európa főboszorkánya a szerelemről beszélt; Igazán jó hírt kaptak a családi pótlékra várók...

Ezen a héten olvasóink a következő cikkeket szerették a legjobban, ezek voltak a legolvasottabbak.

Titkos, elfeledett bunkerre bukkant Budapesten a Felfedező urbexes. A többszintes betonkocka háborús helyzetben nyújtott volna védelmet a bunkert körülvevő irodaház dolgozóinak. A székház régen elköltözött, így itt már karbantartást sem végeznek. A légókockában telefonközpont, falról lenyitható ágyakkal felszerelt pihenőszobák és egy külön vezérigazgatói szoba is van.

Fotó: beküldött/ A Felfedező-urbexes

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg, és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

Nekik hozza el a szerelmet az augusztusi csillaghullás

Már gyermekként is azonnal kívántunk a hullócsillag láttán, mert a közhiedelem is úgy tartja, hogy ezek az álmok valóra fognak válni. Szegedi Erika Magyarország és Európa főboszorkánya szerint az augusztusi csillaghullás energiái a szerelemre vannak legnagyobb hatással

főboszorkány, szegedi erika
Fotó: Ripost

A legfontosabb a hit. Ki kell mondani az álmainak és a vágyainkat. A égiek és az emberek közötti kapcsot erősítik fel a hullócsillagok - mondta Európa főboszorkánya. A teljes cikket ITT találod.

Örülhetnek a családosok!

Hamarosan véget ér a szünidő és elkezdődik az új tanév. Így a szülőknek lassan meg kell vásárolniuk azokat a dolgokat, melyekre szükség van az iskolakezdéshez. Így nem árt, ha van egy kis plusz pénz a vásárláshoz.

gyerekek, iskola, tanulás, osztályterem, Pixabay
Fotó: Pixabay

Aggodalomra semmi ok, ugyanis augusztusban kétszer is landol a családi pótlék a szülők bankszámláján: a már korábban kiutalt júliusi családi pótlék mellett a szeptemberben esedékes augusztusi támogatást egy héttel korábban, augusztus 23-án pénteken utalják át a családoknak. A családi pótlék a gyermek tankötelezetté válásának évétől jár iskoláztatási támogatásként mindaddig, míg a gyerek tankötelezett. Így, bár a családi pótlék nem kifejezetten az iskolakezdés megkönnyítését szolgálja, de közvetlenül előtte hatalmas segítséget nyújthat a családoknak. A teljes cikket ITT olvashatod el.

Hajkoronát kapott a rákos anyuka

Egy 30 éves anyuka, Lilla egyelőre rácáfolt az orvosi prognózisokra és küzd azért, hogy kislányával minél több időt tölthessen még el. Most egy fantasztikus ajándékban volt része.

Lorabella és édesanyja minden napot kihasználnak  Fotó: olvasói

Lillát egy fodrász hívta fel, hogy itt van nála egy hölgy, aki szeretné neki felajánlani a levágott haját. Lilla a döbbenettől szóhoz sem jutott, a találkozáskor pedig a könnyeivel kellett megküzdenie.

Mikor néhány nap múlva elmentem a hajért és szembetaláltam magam az adományozóval, Krisztivel, azonnal elsírtam magam, és persze ő is. Csak álltunk egymással szemben és zokogtunk!

 - mesélte Lilla.

Borzalmas veszély leselkedik a turistákra a Balaton környékén

A Bakonyerdő Zrt. Facebook-posztjában felhívja a túrázók figyelmét a darazsakra, valamint a veszélyes útszakaszon figyelmeztető táblákat is kihelyeztek.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Augusztus végétől szeptember elejéig a legaktívabbak az európai lódarazsak. A fészkek ebben az időszakban a legnagyobb létszámúak és ilyenkor zajlik a párzás is. A lehűlések beköszöntével azonban a kolónia szinte összes tagja elpusztul, így a rovarokkal való találkozás esélye szinte a nullára csökken. A teljes cikket ITT olvashatod el.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek