Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.18.

Elfeledett, titkos bunkert találtak Budapesten – galéria

Betekintést engedünk a titkos létesítménybe. A bunkerben egy külön vezérigazgatói szoba is helyet kapott.

Egy üresen álló titkos, budapesti óvóhelyre bukkant A Felfedező nevű urbexes. Egykor fontos védelmi céllal épült, mostanra azonban már a feledés homályába merült.

A titkos budapesti bunker Fotó: beküldött/ A Felfedező-urbexes

„Itt már karbantartást sem végeznek”

 

Valahol Budapesten rejtőzködik a többszintes betonkocka, amely háborús helyzetben nyújtott volna védelmet a bunkert körülvevő irodaház dolgozóinak. A székház régen elköltözött, így itt már karbantartást sem végeznek. A légókockában telefonközpont, falról lenyitható ágyakkal felszerelt pihenőszobák és egy külön vezérigazgatói szoba is van 

– árulta el a titokzatos urbexes.

Mi az a légókocka?

A légókocka egy erős, szinte már elpusztíthatatlan vasbetonból készült épület, amit föld feletti óvóhelyként használnak. Az épület könnyen felismerhető, legtöbbször nagyon eltér a környezetében lévő épületektől. 

Az alábbi képre kattintva nézheted végig galériánkat a titokzatos budapesti bunkerről:

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg, és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek