Létrehozva: 2024.08.06.

„Még hallani a gyerekek kacagását” - szellemek kísértenek egy elhagyatott balatoni ifjúsági táborban

Boldog emlékeket idézhetnek sokakban a balatoni ifjúsági táborok, azonban egyet ezek közül többek szerint sötét lelkek vehették a hatalmukba.

Az asztalon hagyott kávéscsésze olyan, mintha még a mai napig minden reggel inna belőle valaki. A bútorok pedig még mindig őrzik az emberek lenyomatát, akik egykor benne ültek. Hosszú évtizedeken keresztül szerzett boldog perceket az a balatoni ifjúsági tábor, amit nemrégiben A Felfedező nevű urbexes mutatott be a nagyközönségnek. Sokak szerint az egykor gyermekkacajoktól hangos helyet mára bekebelezte a sötétség és hátborzongató dolgok történhetnek benne. 

Gyermekjátékok hevernek az udvaron Fotó: A Felfedező-urbexes

 Sötét gonosz jelenlétét érzem

A Felfedező Facebook-oldalán osztotta meg a táborról készült képeit, amelyek rengeteg emberre hatással voltak. Sokakat elkapott a nosztalgia, a képeket látva a gyermekkorukat és a szép tábori emlékeket idézte a hely látványa; azonban vannak, akik szerint az egykor vidám és barátságos helyet, mára sötét lelkek vehették hatalmukba. 

Szinte még hallani a gyerekek kacagását. Hátborzongató

 - állapította meg egy nő a képek láttán. 

Itt még gyerekként én is táboroztam. Sajnos fakók az emlékeim, de azt tudom, hogy nagyon jól éreztem magam. Szörnyű így látni! 

- jegyezte meg egy másik kommentelő.

Már nem olyan, mint régen, sötét gonosz jelenlétét érzem" - írta egy férfi. 

A létesítményben 2010-ben szervezhettek utoljára karatetábort; legalábbis erre engednek következteti a szekrényre írt feljegyzések; azóta elhagyatottan állhat.

Galériánkból betekintést nyerhetsz az elhagyatott balatoni ifjúsági táborba:

 

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg, és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek