Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.22.

Hiába jön egy kis lehűlés, ez az időjárási jelenség megkeseríti az életünket

A közelgő hidegfront tünetei a fiatalabb korosztályt is érintik majd, de ennél is keservesebb lehet a magas páratartalom.

Egyre nagyobb küzdelem folyik a kánikula és a héten érkező hidegfrontok között. Sokan valószínűleg a hidegfrontoknak drukkolnak, egyelőre azonban a kánikula áll nyerésre, mutatjuk, hogy meddig.

időjárás, előrejelzés, meteogyógyász, lehűlés, hidegfront, kánikula, nyár,
Csütörtök magasságára várható, hogy egy hidegfront hoz némi lehűlést. Fotó: Köpönyeg

A mostani számítások szerint a hét nagy részében a kánikula lesz a jellemző.

- árulta el dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki szerint a hétfőn érkezett hidegfront is csupán a lehűlés illúzióját kelti, a valódi lehűlés helyett.

Egészen csütörtökig az ország nagy részén, főleg a keleti országrészekben, 30 fok felett lesz a nappali hőmérséklet. A növekvő páratartalom miatt a hőérzetünk még többnek érzékeli majd a hőmérsékletet, mint amit a hőmérők mutathatnak.

A szakember szerint éppen itt az ideje, hogy aki csak tud, ahogy csak tud, védekezzen a meleg ellen, mely még napokon át velünk lesz.

Az egyik legjobb módszer természetesen a strandolás, persze nem mind tehetjük meg, hogy ebben az időben kijussunk a strandra.

- mondta a meteogyógyász.

Az egyetlen könnyebbséget talán az jelenti majd, hogy az éjszakák némiképp lehűlnek, így az otthonunkat már át lehet szellőztetni és így legalább az éjszakák alkalmával tudunk pihenni. A hidegfrontokkal sajnos nemcsak a hűs levegő, a panaszok is megjelennek.

A meteogyógyász szerint számítani kell a vérnyomás ingadozására, gyakoribbak lesznek a fejfájásos panaszok és mindezek ráadásul nem csupán az időseket, hanem a fiatalokat is érintik. Megjelennek továbbá a görcsös panaszok, nő a koraszülés esélye, előfordulhat mellkasi nyomás érzése, homályos látás, valamint rosszullét.

Amennyire csak lehet, csökkentsük a szervezetünk terheléseit.

- javasolta dr. Pintér Ferenc. A hidegfront miatt tapasztalható panaszokra az is rátesz, hogy az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyáreleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben, bár egyelőre még alacsony koncentrációban. Az előrejelzések alapján azonban július utolsó hétvégéjére a parlagfű pollenkoncentrációja több helyen elérheti a közepes szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony-közepes szinten van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden a napsütést már gyakrabban zavarják gomolyfelhők, szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északias szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet. Még marad a kánikula, méghozzá 29-35 Celsius-fokos maximumokkal.

Az AccuWeather előrejelzése szerint szerda, csütörtök magasságáig várni kell majd a valódi lehűlésre, mely csupán átmeneti lesz, péntektől ugyanis ismét 35 Celsius-fok felé közelít majd a hőmérséklet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek