INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.06.
Módosítva: 2024.07.06.

Brutális hőhullám érkezik: Így élheted túl a meteogyógyász szerint

A szakember praktikáival mindannyian könnyebben átvészelhetjük a következő napok hatásait.

Véget ért az átmeneti lehűlés időszaka, melyet követően olyan hőhullám éri el a térséget, amire jobb, ha már most felkészülünk. A hamarosan 40 Celsius-fokot is elérő kánikula sokak számára okoz majd nehézségeket, mellyel kapcsolatban dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója mondta el javaslatait.

hőség, kánikula, hőhullám, meleg, melegrekord, időjárás, nyár,
Az ilyen hőségben kiemelten fontos a folyadék pótlása. Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Már a mostani hétvégére berobban az az erős hőhullám, aminek köszönhetően a jövő hét elejére már a 40 Celsius-fokot is elérhetjük.

- árulta el a szakember az idei harmadik hőhullám kapcsán, mely elsősorban az arra érzékenyeket érinti majd.

Már pénteken beindult egy olyan melegedési tendencia, ami a fejfájósok számára ezúttal is sok gondot okozott. Szombaton már 35 Celsius-fok közeli értékkel kell számolnunk, amit komolyan kell venni.

- hívta fel a figyelmet a meteogyógyász, aki szerint elsődleges, hogy gondoskodjunk a szervezetünk hőháztartásáról. Meg kell tartani a hőegyensúlyt, amit csak a szervezet megfelelő lehűtésével érhetünk el.

A 25 Celsius-fok feletti levegővel csak felfűtjük a lakást, így ne ilyenkor szellőztessünk.

- hangsúlyozta dr. Pintér Ferenc, aki szerint néhány apró, ám annál fontosabb praktikával sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunk.

Aki teheti, használjon ventilátort a lakás belső levegőjének áramoltatásához, valamint párátlanítót, hogy a levegő minél tovább száraz maradhasson. Ami pedig a hosszabb utakat illeti, kalkuláljuk bele, hogy mennyi időt kell a napsütötte autóban töltenünk. Az csak a legalapvetőbb dolog, hogy legyen nálunk megfelelő mennyiségű folyadék  - írja a Metropol.

A Köpönyeg előrejelzése szerint július 7-én vasárnap folytatódik a javarészt napos idő, délután azonban, északnyugaton és északon egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb idősávban akár 32-38 Celsius-fokos hőségre is számíthatunk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek