tóth gabi
Szétválasztani a tojás sárgáját és fehérjét nem is olyan egyszerű művelet, mint elsőre hangzik; de ezzel a trükkel pillanatok alatt meg tudod csinálni!
Aki sütött már piskótát, az tudja, hogy a legkényesebb művelet a tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztani. A hagyományos módszerrel gyakran megesik, hogy kerül a sárgájából a fehérjébe, és ekkor már nem lehet habbá felverni, kezdheted elölről az egészet, és az elrontott tojás sorsáról is gondolkodni kell. A palackos módszerrel azonban semmi miatt nem kell aggódnod!
Egyszerűen csak törd fel a tojásokat egy nagyobb tálba, majd vegyél elő egy üres, tisztára mosott műanyag palackot. Helyezd a palack száját a tojássárgára, majd nyomd meg a két oldalát; így a benne keletkező vákuum felszippantja a tojás sárgáját, és már teheted is át egy másik tálba.
Így sokkal könnyebb lesz a dolgod a konyhában; a palackot azonban érdemes utána kidobni, és legközelebb másikat használni, hiszen még a legalaposabb mosással sem biztos, hogy meg tudod szabadítani a kórokozóktól.