Létrehozva: 2023.11.06.

Van otthon műanyagflakonod? Így használd a tojáshoz

Szétválasztani a tojás sárgáját és fehérjét nem is olyan egyszerű művelet, mint elsőre hangzik; de ezzel a trükkel pillanatok alatt meg tudod csinálni!

Aki sütött már piskótát, az tudja, hogy a legkényesebb művelet a tojás fehérjét és a sárgáját szétválasztani. A hagyományos módszerrel gyakran megesik, hogy kerül a sárgájából a fehérjébe, és ekkor már nem lehet habbá felverni, kezdheted elölről az egészet, és az elrontott tojás sorsáról is gondolkodni kell. A palackos módszerrel azonban semmi miatt nem kell aggódnod!

Sucking,Out,The,Egg,Yolk,With,A,Plastic,Bottle.
Egyszerű és nagyszerű ez a palack-trükk! (Fotó: Levent Konuk/Shutterstock)

Egyszerűen csak törd fel a tojásokat egy nagyobb tálba, majd vegyél elő egy üres, tisztára mosott műanyag palackot. Helyezd a palack száját a tojássárgára, majd nyomd meg a két oldalát; így a benne keletkező vákuum felszippantja a tojás sárgáját, és már teheted is át egy másik tálba.

Így sokkal könnyebb lesz a dolgod a konyhában; a palackot azonban érdemes utána kidobni, és legközelebb másikat használni, hiszen még a legalaposabb mosással sem biztos, hogy meg tudod szabadítani a kórokozóktól.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek