RETRO RÁDIÓ

Végre szabad enni! Parmezános buci lett magyar diétázók új kedvence

Végre szabad enni! Parmezános buci lett magyar diétázók új kedvence
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 09. 18. 10:00

A fogyókúrák legnagyobb kihívása, hogy el kell hagynod a hizlaló kenyeret. Megoldást ez az otthon sütött buci nyújthat, hiszen alig van benne szénhidrát. Eheted bátran reggel, akár este is, biztos nem dob rád fölös kilókat.

Imádjuk jól megpakolt szendviccsel indítani a napot, és ennek most már súlycsökkentő diétában sincs akadálya! A parmezános buciban okosan választott összetevői miatt alig van szénhidrát, jó ízűen és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatod! Mehet bele sonka, kolbász, sajt, tojás, paprika - így lesz tartalmas és minden modern diétaszabálynak megfelelő, tökéletes reggeli!

Parmezános buci diétázóknak

Knap Daniella receptje

Hozzávalók:

(8db-hoz)

Tészta:

  • 270 g Update1 Norbi liszt
  • 30 g búzasikér
  • 2,7 dl langyos víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 ek finomra reszelt parmezán
  • 1 mk só
  • 1 cs (7g) instant élesztő
  • Tetejére:

  • Reszelt parmezán ízlés szerint

  •  

    Így készítsd:
    1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sikért, a sajtot és az élesztőt. Egy másikban pedig a vizet, az olajat és a sót. Öntsd bele a dagasztógép üstjébe először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat, indítsd el a programot, hagyd dolgozni a gépet. Ha nincs géped, kézzel végezd el a dagasztást.

    2. Dagasztás után a tésztát vágd 8 egyforma (kb. 75g-os) részre.  Minden darabot oszd további 3 részre. Ezeket hosszúkásra megformázva sorakoztasd süthető papírformákba (7cmx4cmx4cm), mindegyikbe 3-3 darabot.

    3. Tedd tepsibe a formákat és takard le egy konyharuhával. Langyos helyen hagyd a bucikat kb. 25-30 percig kelni.

    4. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megkelt bucik tetejét kend le egy kevés vízzel és szórj rájuk parmezánt. Ezután kb. 15-20 perc alatt süsd szép aranybarnára a bucikat. Sütés után hagyd kihűlni, csak utána vágd fel. Kend meg vajjal és pakold meg sajttal, sonkával, kolbásszal, ízlés szerint. Megéri dolgozni vele, isteni finom és nem hizlal!

    A parmezán megbolondítja a buci ízét, zseniális!

    Jó étvágyat hozzá!


     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.