tóth gabi
A fogyókúrák legnagyobb kihívása, hogy el kell hagynod a hizlaló kenyeret. Megoldást ez az otthon sütött buci nyújthat, hiszen alig van benne szénhidrát. Eheted bátran reggel, akár este is, biztos nem dob rád fölös kilókat.
Imádjuk jól megpakolt szendviccsel indítani a napot, és ennek most már súlycsökkentő diétában sincs akadálya! A parmezános buciban okosan választott összetevői miatt alig van szénhidrát, jó ízűen és lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatod! Mehet bele sonka, kolbász, sajt, tojás, paprika - így lesz tartalmas és minden modern diétaszabálynak megfelelő, tökéletes reggeli!
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
(8db-hoz)
Tészta:
Tetejére:
Így készítsd:
1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sikért, a sajtot és az élesztőt. Egy másikban pedig a vizet, az olajat és a sót. Öntsd bele a dagasztógép üstjébe először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat, indítsd el a programot, hagyd dolgozni a gépet. Ha nincs géped, kézzel végezd el a dagasztást.
2. Dagasztás után a tésztát vágd 8 egyforma (kb. 75g-os) részre. Minden darabot oszd további 3 részre. Ezeket hosszúkásra megformázva sorakoztasd süthető papírformákba (7cmx4cmx4cm), mindegyikbe 3-3 darabot.
3. Tedd tepsibe a formákat és takard le egy konyharuhával. Langyos helyen hagyd a bucikat kb. 25-30 percig kelni.
4. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megkelt bucik tetejét kend le egy kevés vízzel és szórj rájuk parmezánt. Ezután kb. 15-20 perc alatt süsd szép aranybarnára a bucikat. Sütés után hagyd kihűlni, csak utána vágd fel. Kend meg vajjal és pakold meg sajttal, sonkával, kolbásszal, ízlés szerint. Megéri dolgozni vele, isteni finom és nem hizlal!
A parmezán megbolondítja a buci ízét, zseniális!