kulcsár edina
Igazi retró finomság, amit még mindig szívesen készítenek a nagymamák. Diétában persze kissé necces! Nem hagyják annyiban a magyar fogyókúrázók, jobbnál jobb ötletekkel teszik szuper egészségessé a smarnit!
Császármorzsa nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez az egyszerű desszert nemcsak könnyen elkészíthető, de finom lekvárral tálalva egyszerűen verhetetlen. Nem mondanának le róla a magyar diétázók sem, ezért legnagyobb táborukban hetek óta zajlik az ötletelés, hogyan lehetne csökkenteni ennek az isteni desszertnek a szénhidráttartalmát. Született is néhány igazán remek és nagyon finom verzió. Így biztos nem hizlal a császármorzsa! Ezt nézd!
Császármorzsa 12g CH/adag
(Készítette: Hampuk Zsolt)
Hozzávalók
4 személyre:
Így készül:
A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport, a tojássárgáját és az olajat. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük, közben fakanállal óvatosan szaggatjuk. A kész császármorzsát Update1 baracklekvárral tálaljuk. Majd kávédarálóban porrá őrölt Zero édesítővel megszórjuk. Ízlés szerint tehetünk rá cukormentes tejszínhabot.
(Készítette: Pataki Szilvia)
Hozzávalók:
Így készül:
A tésztához való alapanyagokat keverjük össze, majd egy palacsintasütőben vagy más serpenyőben süssük ki. Közben folyamatosan forgassuk, keverjük, aprítsuk a fakanállal. Finom lekvárral isteni!
(Készítette: Király Miklósné)
Hozzávalók:
Így készül:
Turmixgépben keverjük simára a tészta hozzávalóit. Majd adagonként 1-1 teáskanál kókuszzsíron süssük meg serpenyőben. Sütés közben kevergessük, és szabdaljuk, így lesz morzsalékos az eredmény. Cukor nélkül készült lekvárral egyszerűen csúcs!
(Készítette: Nagyné Boda Heni)
Hozzávalók:
Így készül:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és vajon süssük ki egy serpenyőben. Közben kevergessük, aprítsuk a fakanállal. Cukor nélkül készült lekvárral kínáljuk!