Létrehozva: 2017.09.08.

12 gramm szénhidrát: szuper diétás lett a császármorzsa

Igazi retró finomság, amit még mindig szívesen készítenek a nagymamák. Diétában persze kissé necces! Nem hagyják annyiban a magyar fogyókúrázók, jobbnál jobb ötletekkel teszik szuper egészségessé a smarnit!

Császármorzsa nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez az egyszerű desszert nemcsak könnyen elkészíthető, de finom lekvárral tálalva egyszerűen verhetetlen. Nem mondanának le róla a magyar diétázók sem, ezért legnagyobb táborukban hetek óta zajlik az ötletelés, hogyan lehetne csökkenteni ennek az isteni desszertnek a szénhidráttartalmát. Született is néhány igazán remek és nagyon finom verzió. Így biztos nem hizlal a császármorzsa! Ezt nézd!



Császármorzsa 12g CH/adag

 

(Készítette: Hampuk Zsolt)

Hozzávalók

4 személyre:

  • 120 g Update1 Norbi liszt
  • 40 g Update1 Zero édesítőszer
  • 30 g vaj
  • 6 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • cukor nélkül készült barack lekvár

  • Így készül:
    A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport, a tojássárgáját és az olajat. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük, közben fakanállal óvatosan szaggatjuk. A kész császármorzsát Update1
    baracklekvárral tálaljuk. Majd kávédarálóban porrá őrölt Zero édesítővel megszórjuk. Ízlés szerint tehetünk rá cukormentes tejszínhabot.
     

    Császármorzsa diétázóknak

    (Készítette: Pataki Szilvia)

    Hozzávalók:

  • 3 ek esti liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1/2 cs sütőpor
  • Lovely Sweet édesítő, ízlés szerint
  • 3-4 ek. olaj, a sütéshez
  • Cukor nélkül eltett házi szederlekvár
  • Így készül:

    A tésztához való alapanyagokat keverjük össze, majd egy palacsintasütőben vagy más serpenyőben süssük ki. Közben folyamatosan forgassuk, keverjük, aprítsuk a fakanállal. Finom lekvárral isteni!

    Smarni cukor nélkül

    (Készítette: Király Miklósné)

    Hozzávalók:

  • 3 ek. púpos vaníliás shake por
  • 2 dl tej (lehetőleg kókusztej)
  • 2 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez
  • Így készül:

    Turmixgépben keverjük simára a tészta hozzávalóit. Majd adagonként 1-1 teáskanál kókuszzsíron süssük meg serpenyőben.  Sütés közben kevergessük, és szabdaljuk, így lesz morzsalékos az eredmény. Cukor nélkül készült lekvárral egyszerűen csúcs!

     

    Túrós császármorzsa

    (Készítette: Nagyné Boda Heni)

    Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek. Norbi liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. eritrit
  • 1,5 ek chia mag, darálva
  • pici vanília vagy Vanilla Sweet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj a sütéshez
  • saját készítésű baracklekvár, cukor és tartósítószer nélkül
  • Így készül:

    Keverjük össze a tészta hozzávalóit és vajon süssük ki egy serpenyőben. Közben kevergessük, aprítsuk a fakanállal. Cukor nélkül készült lekvárral kínáljuk!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek