RETRO RÁDIÓ

12 gramm szénhidrát: szuper diétás lett a császármorzsa

12 gramm szénhidrát: szuper diétás lett a császármorzsa
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 09. 08. 10:37

Igazi retró finomság, amit még mindig szívesen készítenek a nagymamák. Diétában persze kissé necces! Nem hagyják annyiban a magyar fogyókúrázók, jobbnál jobb ötletekkel teszik szuper egészségessé a smarnit!

Császármorzsa nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez az egyszerű desszert nemcsak könnyen elkészíthető, de finom lekvárral tálalva egyszerűen verhetetlen. Nem mondanának le róla a magyar diétázók sem, ezért legnagyobb táborukban hetek óta zajlik az ötletelés, hogyan lehetne csökkenteni ennek az isteni desszertnek a szénhidráttartalmát. Született is néhány igazán remek és nagyon finom verzió. Így biztos nem hizlal a császármorzsa! Ezt nézd!



Császármorzsa 12g CH/adag

 

(Készítette: Hampuk Zsolt)

Hozzávalók

4 személyre:

  • 120 g Update1 Norbi liszt
  • 40 g Update1 Zero édesítőszer
  • 30 g vaj
  • 6 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • cukor nélkül készült barack lekvár

  • Így készül:
    A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport, a tojássárgáját és az olajat. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük, közben fakanállal óvatosan szaggatjuk. A kész császármorzsát Update1
    baracklekvárral tálaljuk. Majd kávédarálóban porrá őrölt Zero édesítővel megszórjuk. Ízlés szerint tehetünk rá cukormentes tejszínhabot.
     

    Császármorzsa diétázóknak

    (Készítette: Pataki Szilvia)

    Hozzávalók:

  • 3 ek esti liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1/2 cs sütőpor
  • Lovely Sweet édesítő, ízlés szerint
  • 3-4 ek. olaj, a sütéshez
  • Cukor nélkül eltett házi szederlekvár
  • Így készül:

    A tésztához való alapanyagokat keverjük össze, majd egy palacsintasütőben vagy más serpenyőben süssük ki. Közben folyamatosan forgassuk, keverjük, aprítsuk a fakanállal. Finom lekvárral isteni!

    Smarni cukor nélkül

    (Készítette: Király Miklósné)

    Hozzávalók:

  • 3 ek. púpos vaníliás shake por
  • 2 dl tej (lehetőleg kókusztej)
  • 2 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez
  • Így készül:

    Turmixgépben keverjük simára a tészta hozzávalóit. Majd adagonként 1-1 teáskanál kókuszzsíron süssük meg serpenyőben.  Sütés közben kevergessük, és szabdaljuk, így lesz morzsalékos az eredmény. Cukor nélkül készült lekvárral egyszerűen csúcs!

     

    Túrós császármorzsa

    (Készítette: Nagyné Boda Heni)

    Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek. Norbi liszt
  • 2 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. eritrit
  • 1,5 ek chia mag, darálva
  • pici vanília vagy Vanilla Sweet
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj a sütéshez
  • saját készítésű baracklekvár, cukor és tartósítószer nélkül
  • Így készül:

    Keverjük össze a tészta hozzávalóit és vajon süssük ki egy serpenyőben. Közben kevergessük, aprítsuk a fakanállal. Cukor nélkül készült lekvárral kínáljuk!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.