kulcsár edina
Végre egy igazi, büntetlen finomság, amit mindenki imád! Hihetetlenül könnyû elkészíteni, mutatjuk is a telitalálatos receptet!
Aki a nyáron tett el baracklekvárt, ilyen finom süteményt süthet belőle egész télen! Ez a túrótorta azért fantasztikus, mert nemcsak a tészta és a krém, de a lekvár is hozzáadott cukor nélkül készült, így a gyümölcs üde, friss ízei tényleg érvényesülni tudnak. Mennyei finomság cukor nélkül, igazi egészséges desszert!
Knap Daniella receptje
HOZZÁVALÓK:
(15 szelethez)
Tészta:
Krém:
Lekváros réteg, díszítés:
Így készítsd
1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze...
majd nyomkodd bele egy kb. 16 cm X 28 cm-es formába.
2. Egy kanál domború felével egyengesd el a tésztát, és kenj a tetejére kb. 5 evőkanálnyi lekvárt majd tedd fagyasztóba.
3. Közben a krém hozzávalóit keverd össze botmixerrel egy tálban.
4. Kapcsold be a sütőt 165 fokra. Ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsd a készüléket.
5. A kissé kifagyasztott lekváros rétegre öntsd rá a krémet és mehet a sütőbe kb. 40-45 percre.
6. Ha megsült, vedd ki, és hagyd a formában teljesen kihűlni.
7. Hidegen könnyen szeletelhető, felmelegített sárgabarack lekvárral tálald.