tóth gabi
Végre egy szuper lehetõség arra, hogy egészségesen készítsük el az idei év legnagyobb slágerét, a wrapet.
Hogy mi az a wrap? Olyan palacsintaformára megsütött lapos kenyér, amit tetszés szerinti finomságokkal tölthetsz meg. Mehet bele grillezett hús, zöldség, sajt, esetleg pikáns mártás az ínyenceknek.
Valami eszméletlenül finom!
Ha pedig magad készíted hozzá a tésztaalapot, méghozzá szénhidrát-csökkentett változatban, akkor a wrap a diétás étrendbe is szépen beilleszthető. Aki egyszer megkóstolta, újra és újra megkívánja, mert nagyon finom! Ez a kapros változat egyenesen zseniális! Tökéletesen passzol hozzá a túró és a sajt!
Kapros-túrós lepénykenyér
Knap Daniella receptje
(5 személyre)
HOZZÁVALÓK:
Tészta:
Töltelék:
Tejföl, reszelt sajt, ízlés szerint
Így készítsd:
1. A hozzávalókból gyúrj közepesen lágy tésztát. Kézzel vagy géppel is dolgozhatsz. Ezután oszd 5 egyenlő részre a tésztát, és mindegyiket formázd gombóccá.
2. Kilisztezett deszkán nyújtsd hajszálvékony lappá az egyik gombócot. Majd jöhet a következő és így tovább. Ha mind kész, letakarva kb. 10-15 percig pihentesd a tésztalapokat.
3. A lapokat jól felforrósított teflon serpenyőben egyesével süsd ki. Mindkét oldalukat szép világosra, amíg fel nem hólyagosodik a tészta.
4. Sütés után a lapokat ízlés szerint tejföllel, reszelt sajttal töltheted.
5. Hajtogasd össze, jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A tészta eleinte kissé ragadósnak tűnhet, de nyújtásnál a master mix- liszt keveréke, amit alá szórsz, tökéletesen nyújthatóvá teszi.