tóth gabi
Ez az egyszerû fogás a francia konyha remeke, így biztosra veheted, hogy nagyon finom. Szuper egészséges és nem hizlal!
Spenótos, sajtos golyó, a francia konyha remeke.
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Igazi életmentő! Készíts belőle többszörös mennyiséget. A golyókat sütés előtt tedd fagyasztó zacskóba. Váratlan vendégek érkezésekor helyezd fagyottan a bélelt tepsire, told a sütőbe, és kicsit tovább bent hagyva, süsd készre.
Előkészítés: 15 perc, sütési idő: 15-20 perc.
Elkészítés:
1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius-fokra.
2. Mosd meg és vágd össze a spenótleveleket.
3. Tedd egy tálba, és öntsd le forró vízzel. Takard le, és hagyd puhulni 3 percig.
4. Öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. Kézzel nyomd ki belőle a maradék nedvességet. Kb. 2/3 csészényi (160 g) levelet kapsz. Ha mirelitet használsz, olvaszd fel a fagyasztott spenótot, és lecsepegtetés után mérj ki belőle 160 grammot.
5. Vágódeszkán aprítsd finomra. Tedd egy nagy keverőtálba.
6. Add hozzá a tojásokat, a sajtot, a finomra vágott zöldfűszert, és a zsemlemorzsát. Ha nem elég sós a sajt, ízesítheted kevés sóval, borssal.
7. Jól keverd össze, és a tésztából formálj golyókat. (Ha túl lágy, adj még hozzá zsemlemorzsát.)
8. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Sorakoztasd rá a spenótgolyókat.
9. Süsd 15-20 percig, míg a tetejük aranybarnára nem sül.
Forrón a legfinomabb, de hűlés után akár későbbre is tartalékolhatod egy légmentesen záródó dobozban.