tóth gabi
A lágy tojással tálalt pirítós a hétvégi reggelik csúcsa, de lássuk be, nem kedvez a karcsú alaknak. Létezik azonban egy szuperdiétás változat, ami maximálisan kizárja a szénhidrátokat. Imádni fogod!
Egyetlen apró trükk teszi igazán egészségessé a reggeli pirítóst, ki kell hagyni belőle a kenyeret! Bár a változtatás drasztikusnak tűnhet, a végeredmény nemcsak mesésen finom, hanem laktató is. Így néz ki:
A kenyérszeletet hatalmas gombakalap pótolja, erre kerül a fehérjében gazdag, magas tápértékű tojás, mellé pedig a sült paradicsom! Valami csoda!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Vágd félbe a portobello gomba kalapját. Kevés olajon pirítsd le a 4 gombaszelet mindkét oldalát. Akkor jó, amikor átpuhult, de a széleken ropogósra sül. Emeld át a gombaszeleteket a serpenyőből tányérra.
2. A paradicsomokat vágd félbe, sózd meg ízlés szerint és pirítsd át.
3. A fokhagyma gerezdeket vágd szeletekre és kevés olajon süsd ropogósra, mint a chipset.
4. Készítsd el a tükörtojásokat, és csúsztass mindegyik gombapirítósra egyet-egyet. Sózd és borsozd ízlés szerint, szórd meg a ropogós fokhagymachips-el. Friss kakukkfűvel díszítsd és tedd mellé a sült paradicsomot.
Ez a szuper reggeli minden diétába belefér! Csupa egészséges növényi rost és fehérje! Nem emeli meg a vércukorszintedet. Jól laksz tőle és sokáig nem leszel éhes!
Jó étvágyat hozzá!