RETRO RÁDIÓ

Imádod a pirítóst? Kenyér helyett így készítsd és fogyni fogsz!

Imádod a pirítóst? Kenyér helyett így készítsd és fogyni fogsz!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 06. 05. 10:44

A lágy tojással tálalt pirítós a hétvégi reggelik csúcsa, de lássuk be, nem kedvez a karcsú alaknak. Létezik azonban egy szuperdiétás változat, ami maximálisan kizárja a szénhidrátokat. Imádni fogod!

Egyetlen apró trükk teszi igazán egészségessé a reggeli pirítóst, ki kell hagyni belőle a kenyeret! Bár a változtatás drasztikusnak tűnhet, a végeredmény nemcsak mesésen finom, hanem laktató is. Így néz ki: 

 

A kenyérszeletet hatalmas gombakalap pótolja, erre kerül a fehérjében gazdag, magas tápértékű tojás, mellé pedig a sült paradicsom! Valami csoda!

Portobello pirítós

Hozzávalók:

  • 2 gombafej, Portobello vagy nagyobb csiperke
  • 4 kissebb paradicsom
  • 4 tojás
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • 6-8 cikk fokhagyma
  •  

    Így készítsd:

    1. Vágd félbe a portobello gomba kalapját. Kevés olajon pirítsd le a 4 gombaszelet mindkét oldalát. Akkor jó, amikor átpuhult, de a széleken ropogósra sül. Emeld át a gombaszeleteket a serpenyőből tányérra.

    2. A paradicsomokat vágd félbe, sózd meg ízlés szerint és pirítsd át.

    3. A fokhagyma gerezdeket vágd szeletekre és kevés olajon süsd ropogósra, mint a chipset.

    4. Készítsd el a tükörtojásokat, és csúsztass mindegyik gombapirítósra egyet-egyet. Sózd és borsozd ízlés szerint, szórd meg a ropogós fokhagymachips-el. Friss kakukkfűvel díszítsd és tedd mellé  a sült paradicsomot.

    Ez a szuper reggeli minden diétába belefér! Csupa egészséges növényi rost és fehérje! Nem emeli meg a vércukorszintedet. Jól laksz tőle és sokáig nem leszel éhes! 

    Jó étvágyat hozzá!

     

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.