Létrehozva: 2017.06.17.

Eszméletlen finom az egészséges lekvár, cukor nélkül így készül

A legújabb táplálkozási irányzatoknak megfelelõ, hozzáadott cukor nélküli lekvárt tennél az asztalra? Az a biztos, ha magad készíted el, hiszen így tényleg csak az kerül az üvegbe, amit te is jó szívvel adsz oda szeretteidnek.

A finom, cukormentes eperlekvár jól jön majd a hidegebb hónapokban. A rövid főzési idő miatt megmarad a gyümölcs természetes zamata, így akkor varázsolhatod elő az eper ízét, amikor csak kedved van.

Ráadásul ez a módszer remekül működik bármelyik idénygyümölccsel, például ribizlivel, málnával vagy meggyel.

Eperlekvár cukor nélkül

Knapp Daniella receptje


Hozzávalók:

(kb. 7 kis üveg lekvárhoz)

  • 3 kg eper
  • 2 kupaknyi Lovely Sweet (ízlés szerint több vagy kevesebb)
  • 2 csomag cukormentes 4:1 zselésítőszer
  • Elkészítés:

    1. Az üvegeket és a kupakokat sterilizáld, készítsd elő a befőzéshez.

    2. Mosd és tisztítsd meg az epret és vágd négy részre, távolítsd el belőle az esetleges hibás részeket.

    3. Az eperrel teli fazekat tedd fel a tűzre, majd amikor a gyümölcs levet enged, törd össze egy krumplinyomó segítségével és forrald fel.

    4. Közben egy kevés lekvárral  keverd csomómentesre a zselésítőt egy  tálban és keverd hozzá az eperhez. Következik az édesítő, majd kevergetve főzd további 5 percig.

    5. Forrón merd a steril üvegekbe és lezárás után fordítsd fejre 5 percig. Visszafordítás után mehet a szárazdunsztba, ami egy konyharuhával bélelt és letakart kosár ebben az esetben.

    Másnap, kihűlés után mehetnek a lekváros üvegek a helyükre.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek