tóth gabi
A legújabb táplálkozási irányzatoknak megfelelõ, hozzáadott cukor nélküli lekvárt tennél az asztalra? Az a biztos, ha magad készíted el, hiszen így tényleg csak az kerül az üvegbe, amit te is jó szívvel adsz oda szeretteidnek.
A finom, cukormentes eperlekvár jól jön majd a hidegebb hónapokban. A rövid főzési idő miatt megmarad a gyümölcs természetes zamata, így akkor varázsolhatod elő az eper ízét, amikor csak kedved van.
Ráadásul ez a módszer remekül működik bármelyik idénygyümölccsel, például ribizlivel, málnával vagy meggyel.
Eperlekvár cukor nélkül
Knapp Daniella receptje
Hozzávalók:
(kb. 7 kis üveg lekvárhoz)
Elkészítés:
1. Az üvegeket és a kupakokat sterilizáld, készítsd elő a befőzéshez.
2. Mosd és tisztítsd meg az epret és vágd négy részre, távolítsd el belőle az esetleges hibás részeket.
3. Az eperrel teli fazekat tedd fel a tűzre, majd amikor a gyümölcs levet enged, törd össze egy krumplinyomó segítségével és forrald fel.
4. Közben egy kevés lekvárral keverd csomómentesre a zselésítőt egy tálban és keverd hozzá az eperhez. Következik az édesítő, majd kevergetve főzd további 5 percig.
5. Forrón merd a steril üvegekbe és lezárás után fordítsd fejre 5 percig. Visszafordítás után mehet a szárazdunsztba, ami egy konyharuhával bélelt és letakart kosár ebben az esetben.
Másnap, kihűlés után mehetnek a lekváros üvegek a helyükre.