Diétás csúcsdesszert! Tarol a csokoládés-epres túróbomba

Csokoládé, eper és túró együtt: ez a szupertrió mindent visz! Egész egyszerûen nem létezik jobb karcsúsító finomság!

Ennél tökéletesebb nyári desszertet elképzelni sem tudunk. A legnagyobb forróságban igazán hűsítő finomság. Teljes mértékben cukor és liszt nélkül készül, magas fehérjetartalommal, így tökéletesen illeszkedik a súlycsökkentő diás étrendekbe. Ráadásul sütés nélkül készül, így könnyen és gyorsan összedobhatod.

CSOKOLÁDÉS-EPRES TÚRÓBOMBA

(Knap Daniella receptje)

 

Hozzávalók

(kb. 15 db-hoz)

Túrós alap

  • 25 dkg túró
  • 75 g mascarpone
  • 1 tk Update1 Lovely Sweet
  • 1 mk útifűmaghéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • Töltelék
    15 mk Update1 szamóca extradzsem (vagy házi, U1 eperdzsem)

    Bevonat
    15 dkg Update1 tortabevonó
    1 tk kókuszzsír

     



    Így készítsd

    1. A töltelékhez a szamóca dzsemből porciózz 15 mokkáskanálnyi kis adagot egy tányérra, takard le fóliával és mehet a mélyhűtőbe, fagyaszd le.


    2. A golyókhoz az alapanyagokat dolgozd össze egy tálban, majd az így kapott masszát pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül.

    3. Pihentetés után oszd a túrókrémet 15 egyenlő részre, mindegyik közepére teszel egy-egy megfagyott dzsem darabot.

    4. Formázd meg a túrógolyókat úgy hogy a fagyott eperlekvár darab mindig középre kerüljön. Tedd vissza gombócokat fél órára  a hűtőbe.

    4. Közben vízfürdő fölött olvaszd meg a csokit. A hideg túrógolyókat , egyesével mártsd bele a csokiszószba, ügyesen forgasd meg mindegyiket.

     

    Fogyasztásig hűtőben tárold. Muffin papírba ültetve kínáld! Ez a desszert maga a csoda!

    Jó étvágyat hozzá!


    TIPPEK
    - Figyeljünk, mert a megfagyott dzsem darabok hamar megolvadnak! Ne vegyük ki egyszerre mindet a mélyhűtőből!
    - A bevonó hamar megdermed a belemártott hideg golyóktól, így a 15 darab bevonása közben legalább kétszer vissza kell olvasztani

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!