tóth gabi
Csokoládé, eper és túró együtt: ez a szupertrió mindent visz! Egész egyszerûen nem létezik jobb karcsúsító finomság!
Ennél tökéletesebb nyári desszertet elképzelni sem tudunk. A legnagyobb forróságban igazán hűsítő finomság. Teljes mértékben cukor és liszt nélkül készül, magas fehérjetartalommal, így tökéletesen illeszkedik a súlycsökkentő diás étrendekbe. Ráadásul sütés nélkül készül, így könnyen és gyorsan összedobhatod.
(Knap Daniella receptje)
Hozzávalók
(kb. 15 db-hoz)
Túrós alap
Töltelék
15 mk Update1 szamóca extradzsem (vagy házi, U1 eperdzsem)
Bevonat
15 dkg Update1 tortabevonó
1 tk kókuszzsír
Így készítsd
1. A töltelékhez a szamóca dzsemből porciózz 15 mokkáskanálnyi kis adagot egy tányérra, takard le fóliával és mehet a mélyhűtőbe, fagyaszd le.
2. A golyókhoz az alapanyagokat dolgozd össze egy tálban, majd az így kapott masszát pihentesd a hűtőben legalább egy órán keresztül.
3. Pihentetés után oszd a túrókrémet 15 egyenlő részre, mindegyik közepére teszel egy-egy megfagyott dzsem darabot.
4. Formázd meg a túrógolyókat úgy hogy a fagyott eperlekvár darab mindig középre kerüljön. Tedd vissza gombócokat fél órára a hűtőbe.
4. Közben vízfürdő fölött olvaszd meg a csokit. A hideg túrógolyókat , egyesével mártsd bele a csokiszószba, ügyesen forgasd meg mindegyiket.
Fogyasztásig hűtőben tárold. Muffin papírba ültetve kínáld! Ez a desszert maga a csoda!
Jó étvágyat hozzá!
TIPPEK
- Figyeljünk, mert a megfagyott dzsem darabok hamar megolvadnak! Ne vegyük ki egyszerre mindet a mélyhűtőből!
- A bevonó hamar megdermed a belemártott hideg golyóktól, így a 15 darab bevonása közben legalább kétszer vissza kell olvasztani