tóth gabi
Már ránézésre is maga a csoda ez az epres rakottas, pedig valójában a világ legegyszerûbb reggelije. Bundás kenyér kicsit másképp! Sok-sok finom eperrel, fölösleges szénhidrátok nélkül!
Hiába, no, ezek a franciák értenek a konyhaművészethez! Úgy megvariálják a dolgokat, hogy az ember alig ismer rá az eredeti ételre! Aztán csak lesünk, mint Rozi a moziban, hogy ÚRISTEN! Hát éppen ez történt a bundás kenyérrel, amit gyümölcsökkel rakott változatában, édes ízvilággal álmodtak meg a franciák. És milyen jól tették, ennél finomabbat el sem tudunk képzelni! Mi most ennek a csodának a szuper diétás változatát mutatjuk, cseppet sem meglepő, hogy ez most a magyar diétázók aktuális kedvence.
(Knap Daniella receptje)
(3 főre)
Hozzávalók:
Tálaláshoz:
néhány szem eper
porrá darált Update1 eritrit
cukor nélkül készült eperlekvár
Így készítsd:
1. Keverd simára a tejet a tojásokkal, az édesítővel, a vanília kikapart magjaival és a fahéjjal.
2. A kalácsot kockázd fel.
3. Egy kivajazott hőálló formában (16cm X 12cm X 5cm) teríts el egy egy réteg kalácsot, locsold be az öntettel és szórd meg eperdarabokkal.
4. Ezután még egy réteg kalács és ismét az öntet következik, majd az eper. Folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A rakottas tetejét szórd meg egy kevés eritrittel. Lefóliázva legalább 1 órára tedd be a hűtőbe pihenni. Közben a sütőt kapcsold be 180 fokra!
5. Pihentetés után, az előmelegített sütőben süsd aranybarnára az epres rakottast. Tálaláskor szórd meg kevés porrá darált U1 eritrittel és friss eperrel.
TIPP: Felmelegített eperlekvárral is nyakon öntheted, hadd szóljon!
Jó étvágyat hozzá!