tóth gabi
Nincs párja a házi eperlekvárnak! Egy titkos hozzávalótól ráadásul olyan finom lesz, mint még soha!
Az eperszezon közepén érdemes eltennünk ebből a nagyon finom gyümölcsből pár üvegnyi lekvárt télire. Mindenképpen hozzáadott cukor nélkül készítsd ezt a finomságot, hogy egészséges legyen. Bátran kipróbálhatsz új variációt: mit szólnál, ha bodzavirágot tennél az eperlekvárhoz? A természet ingyen adja, csak le kell szedned, próbáld ki a bodzát eperrel, s életed csúcslekvárját készítheted el! Az eper és a bodza illata olyan isteni kombinációban egyesül, amire nem találunk szavakat! Csupa illat, csupa íz, csupa báj kerül az üvegbe! Ilyet boltban nem kapsz, ez csúcs!
Hozzávalók:
1. Tisztítsd meg az epret, távolítsd el a szárát és a hibás részeket, majd darabold fel apró, de nagyjából egységes részekre az egészet.
2. Csipkedd le a bodzavirágokat a szárról, egyenesen az eperdarabokra.
3. Egy nagyobb lábasba téve lassú tűzön kezd el főzni, óvatosan, többször megkeverve, hogy nehogy odaégjen. Amint felforrt, keverd bele a pektint, majd főzd még 5 percet.
3. Alaposan kimosott - kifertőtlenített - csavaros üvegekbe merd a forró lekvárt és jól csavard rá a tetejét, majd fordítsd fejjel lefelé az üvegeket. Tartsd így, ameddig ki nem hűl, és már mehet is a polcra.
Isteni íz, isteni illat! Ez a lekvár zseniális!