tóth gabi
Nehéz ellenállni az ínycsiklandó hamburgernek, még akkor is, ha az ember komolyan veszi a diétát. Mostantól viszont szabad a pálya, itt a hamburger, ami biztosan nem hizlal!
Nem a marhahústól necces kaja diétában a hamburger! A buci és szósz - ketchup, majonéz, mustár - okozza a bajt! Ezek ugyanis telis-tele vannak szénhidráttal, amitől biztosan rakódik rád némi fölösleg. Marad a sóvárgás? Nem, dehogy! Elkészült az egészséges hamburger, mely tényleg csak minimális mennyiségű szénhidrátot tartalmaz.
A recept kulcsfontosságú szereplője a hamburger zsömléje, melyet célszerű saját kezűleg meggyúrni és kisütni.
Így tudni fogod, hogy miből készült és lelkiismeret furdalás nélkül eheted!
Tészta:
(6 db lesz belőle)
Lekenéshez:
-1 tojás, felverve
Így készítsd a zsömlét:
1. Öntsd dagasztógépbe a zsemle hozzávalóit, majd dagaszd a tésztát 25-30 percig.
2. Ha lejárt az idő, emeld ki a tésztát és vágd 6 egyforma darabra.
3. Formálj belőlük zsemléket, majd egy nagyobb zárható tálban egymástól kissé távol elhelyezve keleszd meg. Közben kapcsold be a sütőt 180 fokra.
4. Kb. 45 perc pihentetés után sorakoztasd a nyers zsömléket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket kend le a felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süsd készre.
Állítsd össze a hamburgert
A kettévágott és igény szerint megpirított bucikat ízlés szerint pakold meg frissen kisütött marhahús pogácsával illetve salátával, sajttal. Jöhet bele paradicsom és hagyma. A belekerülő ketchup, majonéz és mustár, természetesen legyen cukormentes!
Kínáld tepsiben kisütött édesburgonya hasábokkal, és tökéletes lesz az összhatás.