kulcsár edina
Ínyenceknek reggelihez, a kedvenc zöldségeddel készül! Már a látványa boldoggá tesz. Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú házi péksüti.
Ez a paleo, karfiolos zsömle gluténmentes változata a gabonából készült zsemlének. Alacsony szénhidráttartalmú, ám mennyei a reggelihez.
Töltsd meg füstölt lazaccal, pár szelet avokádóval, chia dzsemmel, vagy bármivel, amit a hűtőben találsz.
Előkészítés: 20 perc, sütés ideje: 20 perc. Összesen: 40 perc.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.
2. Konyhai robotgépben daráld a karfiolt rizsszem nagyságúra.
3. Egy nagy serpenyőben, kis lángon, folytonos kavargatás közben addig pirítsd a karfiolmorzsalékot, míg elveszti majdnem az összes nedvességét, de nem ég meg. Ez körülbelül 10 percig tart.
4. Tedd a pirított karfiolt egy nagy tálba. Add hozzá a kókuszolajat, a tojásokat, az almaecetet, a mandulalisztet, a tápióka keményítőt, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fokhagymaport. Jól keverd össze.
5. A kezeddel formálj négy labdát a karfiolos keverékből. Jól nyomd össze, hogy a maradék nedvességet is kiszorítsd belőle. Helyezd őket egymástól távol az előkészített tepsibe.
6. Lapítsd le a zsemléket, és ujjaddal nyomj a közepükbe lyukat. Szórd meg fekete és fehér szezámmaggal.
7. Süsd 15-20 percig, míg a szélei aranybarna színűre nem váltanak.
8. Melegen tálald. Kihűlés után, légmentes tartóban, hűtőszekrényben három napig eltartható.