Létrehozva: 2017.03.29.

Akkor is ehetsz zsömlét, ha diétázol! Íme, egy szuper recept

Ínyenceknek reggelihez, a kedvenc zöldségeddel készül! Már a látványa boldoggá tesz. Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú házi péksüti.

Ez a paleo, karfiolos zsömle gluténmentes változata a gabonából készült zsemlének. Alacsony szénhidráttartalmú, ám mennyei a reggelihez.

Töltsd meg füstölt lazaccal, pár szelet avokádóval, chia dzsemmel, vagy bármivel, amit a hűtőben találsz.

Előkészítés: 20 perc, sütés ideje: 20 perc. Összesen: 40 perc.

Hozzávalók 4 zsemléhez:

  • 1 kis fej karfiol, virágaira szedve
  • 1 ek. kókus olaj
  • 2 nagy tojás, felverve
  • 1 tk. almaecet
  • 2 ek. mandulaliszt
  • 1 tk. tápióka keményítő
  • 1 ½ tk. kókuszreszelék, édesítés nélküli
  • 1 tk. sütőpor
  • ½ tk. fokhagymapor
  • fekete és fehér szezámmag a tetejére
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit.

    2. Konyhai robotgépben daráld a karfiolt rizsszem nagyságúra.

    3. Egy nagy serpenyőben, kis lángon, folytonos kavargatás közben addig pirítsd a karfiolmorzsalékot, míg elveszti majdnem az összes nedvességét, de nem ég meg. Ez körülbelül 10 percig tart.

    4. Tedd a pirított karfiolt egy nagy tálba. Add hozzá a kókuszolajat, a tojásokat, az almaecetet, a mandulalisztet, a tápióka keményítőt, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fokhagymaport. Jól keverd össze.

    5. A kezeddel formálj négy labdát a karfiolos keverékből. Jól nyomd össze, hogy a maradék nedvességet is kiszorítsd belőle. Helyezd őket egymástól távol az előkészített tepsibe.

    6. Lapítsd le a zsemléket, és ujjaddal nyomj a közepükbe lyukat. Szórd meg fekete és fehér szezámmaggal.

    7. Süsd 15-20 percig, míg a szélei aranybarna színűre nem váltanak.

    8. Melegen tálald. Kihűlés után, légmentes tartóban, hűtőszekrényben három napig eltartható.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek